Odprt mlečen zob
Ker ne vem, če dela forum za otroško stomatologijo, bi prosila za komentar.
Pozdravljeni,
vprašala bi glede 9-letnega sina in sicer ima na levi strani zgoraj belo bulico na dlesnih. Zobozdravnica mu je zob odprla, da bi mu gnoj stekel ven znotraj. Zdaj ima odprto že več kot mesec dni, ker se mu še ni skrila tale bulica. Trdiva se, da luknjo čistiva in spirava, vendar ni nekega rezultata. Bulica je še vedno tam, bela.
Zanima me, ali lahko to negativno vpliva na stalni zob, ki še čaka pod mlečnim zobom.Kar malo me strašijo, da bo stalni zob potem zanič.
In še to bi vprašala, ker mi je zobozdravnica rekla, da ima slabo ustno higieno, ali res pride vnetje dlesni samo od tega. Sicer je to njegov prvi problem pri zobarju. Kako mu še lahko pomagam, da ognojek izgine in , da ne bo več rdečih dlesni.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni,
žal mlečne zobe lahko zdravimo le do določene stopnje prizadetosti, nato pa ne več; tako kot v primeru vašega sina. Stalnik po vsej verjetnosti ne bo utrpel posledic nezdravljenega mlečnega zoba. Če je oteklina zelo moteča, se lahko odločite za predčasno odstranitev ostankov mlečnika, sicer pa morate počakati do izrasti stalnika. Pomagate lahko le s čimboljšo zobno higieno.
Srečno.