odpoved
Pozdravljeni!
Konec julija mi bo delodajalec odpovedal pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas zaradi poslovnih razlogov in sicer: organizacijske spremembe v družbi, znižanja stroškov poslovanja, uvedba sodobnejšega načina poslovanja, ki posledično prinaša potrebo po manjšem številu zaposlenih, splošna gospodarska kriza in recesija na svetovnem nivoju, zaradi katere so močno upadla naročila in družba ni v stanju delavki zagotavljati dela. Naj še povem, da sem z 20.junijem zaključila porodniško. Sedaj ko ni zame dela sem doma. Odpoved sem že dobila na dom, predčasno, 30 dnevni odpovedni rok mi začne teči s 1. avgustom. Zanima me, v kolikem času jo moram podpisati in kaj če se z odpovedjo ne strinjam? V firmi trikrat na leto prejamamo novice našega podjetja. V zadnjih novicah, ki sem jih prejela na dom je opisana drugačna situacija podjetja. In sicer, da se situacija v podjetju zadnje čase izboljšuje (zlasti letos poleti naj bi bilo veliko dela, zato bo dopust nekaterim premaknjen za teden ali dva. Ne razumem, zakaj sem potem jaz dobila odpoved? V sindikatu nisem!!Kam se lahko pritožim (spodaj je navedeno na pristojno območno delovno in socialno sodišče v roku 30 dni od dneva vročitve redne odpovedi.Kje pa je to območno delovno in socialno sodišče?
Hvala.