Najdi forum

Vedno bolj in bolj me motijo odnosi v našem podjetju.
Smo manjši kolektiv, delam s samimi sodelavkami, od katerih je na približno mojem nivoju še ena. Potem je pa še ene 10 žensk, s katerimi je potrebno več ali manj vsak dan sodelovati.
Zdi se mi tako nevoščljive, tako bi rade metale polena pod noge, tako pokvarjene (OK, ne vse, nekaj jih je v redu, nekaj pa jih je prav groznih) da včasih pomislim, da kar ne bom zmogla več.
Samo gledajo, kje bom naredila napako in kje mi bodo l ahko metala polena pod noge. Ne vem, mogoče jih vzpodbujam s tem, ker se vidi, da se mi z njimi ne da ukvarjat in mogoče bodo enkrat prenehale, ko me bodo spravile ob živce, samo zaenkrat se to še ni zgodilo in tudi ne vem, kdaj se bo.
Preprosto ne vem, kaj jim je.
Tuhtam, da bi zamenjala službo ali šla na porodniško, vendar mi ta služba kar odgovarja – zaenkrat.
kako pa vi obvladujete odnose v službi? Ali obstaja o tem kakšna knjiga?
Hvala in LP

POzdravljena,

ko sem prebrala tvoj post, sem se spomnila na svojo službo in na odnose v njej. Mislim, da nikjer ni najbolj rožnato, to pa mogoče ravno zaradi tega, ker se vse več pričakuje od ljudi.
Kot prvo mislim, da je na vašem “kupu” preveč žensk. Že kakšen sodelavec ali dva bi to naelktrenost razbelila.
Vsekakor pa mislim, da če si zadovoljna z delom kot takšnim in če se ne odzivaš na njihovo negodovanje, si na dobri poti. Ostani to kar si. One bodo že spoznale, da drezajo v napačno osebo in prenehale. ALi jih pač ignoriraj, razen seveda službene zadeve.

Pa lep pozdrav,
m.

IGNORIRAJ!!!!

Rekla bi, da s svojim vzvišenim odnosom in “nivojem” tudi sama nič ne prispevaš k dobrim odnosom v kolektivu. Zanje so namreč odgovorni vsi sodelavci, tudi ti.

penca, predlagam, da greš na porodniško iz drugih razlogov (želja po otroku!) in ne zaradi slabih odnosov v službi. Le tako boš lahko popolnoma uživala v materinstvu.

Penca- jaz bi na tvojem mestu začela stvari urejati pri sebi. Oprosti ampak to kar si ti napisala govori,da s tabo nekaj ni v redu. V moji službi je čez 60 žensk in z nobeno nimam ene težave.

Velikokrat tudi požrem njihovo slabo voljo ampak se mi vse z dobrim vrne.

ti Gobica boš končala isto kakor ona,da te ne bo nobeden maral. Kako lahko ignoriraš nekoga s kom preživiš polovico dneva?

Lahko ti samo svojo izkušnjo napišem:

ko sem se sama spremenila, so se tudi VSI sodelavci!!!

Čudno, ne?

Jovanka, seveda imaš prav. Premalo sem napisala. Iz sestavka je razvidno, da ji v službi res ni prijetno in ji pač moram verjeti, da je tako. Mislim pa, da se ni dobro preveč sekirati zaradi odzivov drugih ljudi, ampak skrbeti zase in za svoje ravnanje (jaz prva biti prijazna, sočutna, pripravljena pomagat, ne opravljiva in kar je še tega…). Da pa se bom jaz sekirala zaradi tega, ker je nekdo drug zloben- ne hvala. Njegovo zlobo bom ignorirala in to do konca, če bom le lahko. Pa tudi če bom res dobila poleno pod nogo. Pa kaj. Bom vsaj mirno spala. Približno to sem mislila pod besedo:ignoriraj. (Če pa me noben ne bo maral, se pa tudi ne mislim sekirat.)

New Report

Close