Najdi forum

Pozdravljeni. Kakšno je vaše mnenje glede na naslednje zapisane besede. Imam dobro prijateljico že nekaj let, ki sva že marsikaj skupaj prestali. Je super oseba, vedno dobrovoljna in polna ljudi okoli sebe, vedno sem jo imela rada in jo spoštovala ter ji stala ob strani. Opažam ‘spremembo’ v najinem odnosu odkar imam partnerja. Zelo si želi zveze in otrok, vendar žal ne dobi primernega zase. Tudi pri meni je bilo tako do nedavnega. Sedaj je v pogovoru večkrat sarkastična, ki z besedami apelira name in če ni kaj po njeno, takoj okrivi mene če se kaj ni vredu in stresa slabo voljo name. Če kam ne morem, pripomne vedno nekaj na račun mene in mojega stanu. Poigravam se z mislijo, da ji moj stan ne odgovarja, kot da je na nekakšen način ‘ljubosumna’. Mogoče pa so to le moje črne misli. Kako ravnati ob njenih pripombah in reakcijah? Počasi se oddaljujem in zaradi ljubega miru ne želim uničiti ‘prijateljstva’. Ostajam čedalje bolj hladnokrvna.

Vprašaš jo, kako se počuti oziroma ji poveš, da se je spremenila, odkar si v zvezi. Vendar pričakuj, da ti bo ona rekla enako nazaj. Mogoče si se tudi ti malenkost spremenila, kar je vplivalo tudi nanjo. Ponavadi spremembe pri drugih lažje opazimo, kot pri sebi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne bi rekla, da gre pri njej ravno za ljubosumje, prej za strah, da se bosta odtujili, in za to, da se ji zdaj njen “problem” zdi še bolj boleč.
Dajta te zadeve skomunicirat. Ko si bo ona oddahnila in se spet sprostila, bo tako kot prej. Objemi jo, povej, da štekaš, ampak da sta vidve prijateljici ne glede na vse. Sicer pa včasih tudi čas prinese svoje, vsem prijateljstvom ni usojeno, da bodo večna.

New Report

Close