Odnos
tvoja hči je pač motena, tako kot so eni že ugotovili, drugi pa vztrajajo pri tem, da morajo starši igrati sužnje svojim otrokom do smrti, medtem ko otroci, ki so mimogrede čisto odrasle osebe, pa se lahko obnašajo kot nevzgojeni štiriletniki. da o bedastoči, da med odraslimi ljudmi veljajo čisto nasprotna pravila za ene in za druge ne govorim.
Hči je stara 32 let in vlak, da bosta imeli normalen odnos je za vedno odpeljal.
edino kar pri takih ljudeh zaleže je, da se resnično oddaljiš od njih, nimaš nobenih pričakovanj, ko se z njimi pogovarjaš jim kimaš, da se nimajo na koncu o čem prepirati.
Če želiš videti vnukinjo, jo pokliči in vprašaj in se ne sekiraj zaradi odgovora.
v končni fazi imaš še eno hčer, za katero verjamem, da v resnici dobi 10% tvoje pozornosti, ta starejša pa 90%.
otroci so samosvoja bitja in ne nek material, ki bi ga lahko po mili volji oblikovali kot se nam zdi. Če si bila kolikor toliko dober starš, potem ti ni treba, da si do smrti očitaš vse, kar počne tvoja hči.
Je odrasla, tudi sama mati, odgovorna za svoje ravnanje.
pa za klavrno tolažbo, enim staršem otroci umrejo, pa morajo živeti naprej kot vejo in znajo.
ghjkl
Ni res, da mi družba več pomeni kot vnukinja. Je pa res, da sem obema hčerama povedala, da, glede na to, da sem pri svojih 60+ še vedno zelo aktivna, ne mislim čakati doma in upati, da me pokličeta 5 minut pred tem, ko bi prišli na obisk. Mlajši se to zdi samo po sebi umevno. Zgodilo se je namreč že, da se je starejša napovedala na obisk, jaz sem zato ostala doma, potem pa se je spomnila, da je zanjo bolje iti nekamk drugam. Tega mi ni sporočila, ampak mi je povedala po tem, ko sem jo klicala, misleč, da se ji je kaj pripetilo kaj nepredvidenega. Isto je delala s svojim očetom, ki tega tudi ne tolerira.
Motena hči
Moja hči je manipulator oz. nima nobene empatije. Če bi se kdaj postavila v čevlje nas, predvsem takrat, ko nas “prenese okoli”, potem bi bilo mogoče kako drugače. A dvomim. Misli le nase in na svoje dobro. Ko me rabi, me klicari, potem pa mogoče mesece nič. In če jo kličem jaz, se ji vedno nekaj mudi, pa se med najinim pogovorom pogovarja še s kom drugim … In ja … resnica je, da sem se 90% ukvarjala s starejšo hčerjo, z mlajšo, s katero imava zelo lep odnos pa ostanek.
Po dolgem času premišljevanja sem se nehala obtoževati oz. iskati krivdo za najin odnos in vse ostalo, kar se ji dogaja, le v sebi. sama je izbrala svojo pot in je res le ona odgovorna za vse, kar se ji dogaja.
Malo si preberi o kakšni osebnostni motnji, npr. narcis, border line. To so ljudje, ki so izredno egoistični, manipulativni… Po moje gre pri tvoji hčeri za nekaj takega, zato tudi tako reagira… S takimi ljudmi je izredno težko oz. nemogoče imeti lep odnos, spoštljiv odnos. Poznam tak primer, zato vlečem vzporednice, vendar boš sama, ko si boš prebrala o teh motnjah, lažje razbrala ali jo morebiti tvoja hči ima.
Srečno.