Odmrli plod in pretekle bakterijske okužbe
Pozdravljeni,
Pred nekaj dnevi je bil ugotovljen missed abortion v 8/9. tednu, zato sem opravila splav s tabletkami. Za sabo imam tudi dve biokemični nosečnosti. Vse tri nosečnosti so se zgodile v obdobju slabega leta.
Septembra 2022 sem zaradi izcedkov šla na bris za patogene bakterije in ugotovljeno je bilo: Ureaplasma urealyticum, Streptococcus agalactie skupine C. Za Gardnerella vaginalis in Streptococcus dysagalactie (C) je bil Nugentov seštevek 1, na izvidu torej piše, da gre za normalno floro. Zdravila sem se z doksivibro in še enim antibiotikom, mislim, da Ospen.
Ali obstaja kakršnakoli možnost, da bi slednje bakterije lahko povzročile odmrtje ploda v 8. tednu? (če se je npr. okužba ponova). In ali bi bilo smiselno ponovno na bris, da se ponovno zdravim in s tem preprečim nadaljnje zaplete v upanju na novo nosečnost?
Hvala.
Spoštovani,
iskreno menim, da odmrtja plodov niso imela nobene zveze z omenjenimi bakterijami. Smiselno je preventivno uporabljati mlečnokislinske globule, kar naprej delati neke brise na patogene bakterije pa nima veliko smisla.