Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Odmev in zamašena ušesa

Odmev in zamašena ušesa

Spoštovani,

stara sem 26 let, imam otosklerozo, pri 19 letih sem bila operirana na desnem ušesu. Stanje se je kmalu spet poslabšalo, tako da danes še vedno slabo slišim na to uho. Otorinolaringolog na kontrolah pravi, da bolje ne more biti, zato sem se na to navadila. Zadnje leto pa opažam, da mi vsake toliko časa (približno vsak drugi dan po 5-10 ur) zelo odmeva v tem istem ušesu, včasih tudi v obeh. Odmeva zunanji zvok in moj glas. Ker se tako vsi zvoki pomešajo v nerazločen odmev, je precej moteče. Je to lahko kakorkoli povezano z otosklerozo ali lahko sama kaj naredim, da se stanje izboljša? Sicer imam precej brazgotinsat bobnič in ozke sluhovode, nos pa ni pretirano zamašen (prehlajena nisem bila že nekaj let, nos se mi le rahlo zamaši, ko se uležem).

Poleg tega se tudi vsako jutro zbudim z zelo zamašenimi ušesi, kar zelo boli. Prva stvar, ki jo zjutraj naredim, je, da si ušesa očistim s vatiranimi palčkami, vendar to ni dovolj, saj ne pridem prav globoko. Tudi to se mi dogaja zadnjih par let, prej ne. Vode v ušesih nimam.

Za odgovor se vam že vnaprej iskreno zahvaljujem in vam želim lep dan,

Pikabu

Težko vam odgovorim zanesljivo. Težave so lahko povezane z vašo boleznijo, ali pa tudi ne. Mašenje ušes lahko povzročajo spremembe v nosu – alergija najpogosteje… Vsekakor vam priporočam ponoven pregled pri ORL specialistu, morda bo potreben kontrolni pregled sluha (ADG)..
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close