Najdi forum

Dobila sem rezultate amniocenteze, ki niso nič rožnati. Ugotovili so, da ima moja pikica eno gensko neozdravljivo bolezen(cistično fibrozo) in zdaj se moram v 14 dneh odločiti ali obdržati takega otroka ali prekiniti nosečnost. Naj povem da imam že hčerkico s to boleznijo in na srečo dva zdrava fanta. Skrb in nega za hčerko mi vzame kar precej časa, tako da se bojim imeti še enega takega otroka doma. Kako se odločiti, da bo prav?

Ne vem če si prebrala naslov foruma – če si, potem se mi zdi da si se že odločila in se že imaš za žalujočo mamo. Ne ni prav, jaz bi bila rada kjerkoli drugje kot tu. Bolečina je neznosna, čas ki pa ga preživljam je grozen in traja pa traja …. Kako si želim da bi mi Nik vzel ves čas, pa mi ga ne ker je med angelčki. V imenu nerojenih otročičev si želim, da bi šla iz tega foruma, na forum ki se ukvarja z nosečnostjo, porodom in oskrbo ter nego otrok in težavami pri prej navedenem.

Draga Manjam,

nič ti ne zavidam tega časa, ki je pred tabo. Pred skoraj sedmimi leti sem bila pred podobno odločitvijo. Z možem sva se odločila za prekinitev nosečnosti. Čeprav sem razumsko prepričana v pravilno odločitev, me po vseh teh letih še vedno preganja misel: Kaj pa če… in danes nevem kako bi se po vseh teh izkušnjah odločila…

Odločitev je težka (verjetno najtežja v tvojem življenju – vsaj zame je bila) vendar je tvoja in morala boš živeti z njo… včasih pa to ni lahko.
Seveda sprejmeš dejstva in se naučiš živeti s tem, vendar ti v ozadju vedno ostane občutek krivde.
Pa ne misli, da te poskušam odvrniti od prekinitve nosečnosti, kajti vsaj teoretično vem kaj pomeni cistična fibroza, hočem ti samo povedati, da tudi ko veš, da si naredila prav, ostanejo dvomi in samoobtoževanje.

Želim ti, veliko miru in vse dobro. Mislim nate.

Pred tabo je težka odločitev. Svetovati v takih primerih je zelo težko. Ker že imaš hčerko s tako boleznijo veš za vse težave, ki nastanejo pri tej bolezni.

Sama sebe moraš izprašati ali boš zmogla še enkrat čez vse to. Boš lahko skrebi za dva bona otroka ali ne ? Usedi se z možem skupaj in se temeljito pogovorita. Potem boš videla kaj in kako.

Tako svetovanje je zelo nehvaležno. Na koncu bosta ti in mož ostala sama z bolnim otročičkom. Vsi ki ti bodo svetovali tako ali drugače se bodo umaknili ker to ne bo njihov problem.

Pogovorita se.

Želim ti vso srečo kakor koli se boš odločila.

Jaz bi prekinila. Zaradi sebe in otroka. Sicer ne poznam te bolezni, ampak odloči se razumsko brez čustev. Tako sem se sama pred parimi meseci in mi ni žal. Pač tako je v življenju, enkrat izgubiš, drugič dobiš. Želim ti vso srečo v naprej.

POglej

Napisala si, da že imaš hčerko s tako boleznijo, skrb za njo ti vzame veliko časa in se bojiš imeti še enega otroka s tako bolezijo doma. Torej, v tem stavku si se v bistvu že odločila. Ne moreš, bojiš se, kako se odločiti, pa prepuščaš nam, ki nas rane bolijo, ker svojih otrok sploh nimamo.

Torej, ostane ti samo še pogovor doma, kdaj bosta šla z možem v porodnišnico, v tvojih stvakih je odločitev že podana, samo preberi se malo med vrsticami.

Pa srečno

mi2

Kako se odločiti, da bo prav?
Je ta bolezen res tako huda in strašna, da ne bi zmogla sprejeti tudi tega otročička? Ko pogledaš svojo hčerkico, kljub njeni bolezni; in vidiš in čutiš njen smeh, veselje… Ko ji posvečaš svojo skrb in ljubezen, toliko bolj, ker to dvoje toliko bolj potrebuje… Bi se ji odpovedala?

Če bi bila to moja odločitev, bi tudi prekinila nosečnost. Saj na amniocentezo si šla prav iz tega razloga, da se odkrije takšne stvari in lahko ukrepate že prej.

Vso srečo!

Pred težko odločitvijo si.Vem,da v sebi premlevaš in iščeš odgovore,kaj storiti.V vsakem primeru ti bo hudo,ali se boš odločila tako,ali drugače.Vedi,da imaš hči s takšno bolezen že doma in da veš kaj te čaka.
….življenje je eno samo.
lp D.

Jaz bi se odločila za prekinitev.

Enako-žal!!

Vem, da ti je hudo…ampak…le kako ji lahko napišeš kaj takega?

nikova mama, malo se skuliraj. Ni tvoja bolečina center vesolja.

O življenju se je težko odločati kar tako, da vprašaš na forumu, ali prekinem ali ne. Ozri se vase in pretehtaj vse možnosti. Bolezen kot kaže je težka:
ampak, dobro si preberi, zakaj nastane, če boš imela še enega otroka.
Ti želim, da se odločiš zate najboljše.

**************************** Tudi to bo prešlo.

odločila sem se, v četrtek bom izgubila malega fantka, vendar mislim da je to najboljše za nas predvsem pa zanj. Kvaliteto življenja bi imel slabšo in zelo kratko življenjsko dobo.
Kar se pa tiče tistega članka, zakaj nastane cistična fibroza, se pa ne strinjam.
To je napisal nekdo, ki nima pojma o bolezni.

Draga manjam,

iskreno sožalje, že od začetka spremljam tvojo zgodbo pa nisem našla besed za odgovor. Verjamem, da je tvoja (vaša) odločitev pravilna.

Lp, Tanja

draga manjam,

verjamem, da preživlješ izredno težke, krute dneve.

V mislih sem s teboj, v četrtek pa bom prižgala svečko za malega fantička.

Drži se, pošiljam ti močan objem.

Pozdravljena,

tudi sama sem bila ne dolgo tega pred podobno odlocitvijo. Ce bi bilo kaj narobe, sem bila odlocena za umetno prekinitev nosecnosti. Na koncu se je vse izteklo dobro, otrok je zdrav…
Ce danes premisljujem o tem, se bojim, da ce bi to res naredila, da bi mi bilo zelo zal. Da bi si ocitala, Da ne bi mogla ziveti s tem. Tudi nam ,ki smo zankrat zdravi, se lahko danes, jutri pripeti nesreca, ali pa hudo zbolimo oz. se to naredi tudi nasim zdravim otrokom…

Prosim, premisli se o tem, kako bo cez nekaj dni, mesecev, let…? Tudi na tem forumu je ze pisala mamica, ki si je odlocila podobno kot ti…
Oprosti, ce sem te karkoli prizadela…vendar nekako sem cutila, da ti moram napisati nekaj vrstic…

Drzi se!

Tudi jaz veliko mislim nate. Če želiš, mi lahko pustiš svoj elektronski naslov… Doživela sem nekaj podobnega.

T

Draga moja, sedaj se prebrala tvoje sporočilo! Resnično mi je zelo hudo! Jaz sem 3.9.2004 rodila mrtvo punčko, ne vem kaj naj ti rečem! Iskreno upam, da se boš pravilno odločila in da ne boš obžalovala svoje odločitve! Mislim nate in ti pošiljam topel objem

New Report

Close