Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo odklanja hrano

odklanja hrano

Spoštovani,

naš 9 mesecev star dojenček odklanja vso hrano, razen včasih kakšnega sadja. Do sedaj nam je nekako uspelo pojesti različno sadje, riž in redko ovsene kosmiče.
Zelenjavo že od začetka odklanja, sedaj tudi krompir, meso in ostalo hrano.
Dojili smo se polno do 6 meseca, nato smo začeli dodajati.
Pred spanjem poje 2dl riževe kašice (od Milupe), nato pa se zbudi okoli 22-ih in takrat se podojiva, dojiva se še enkrat ponoči in okoli 5 ih zjutraj.
Okrog 8 ih zjutraj dobi žemljico in čaj, s katero pa se večinoma samo igra, poje pa skoraj nič.
Ob 11 ih dobi kosilo (meso, OH), poje pa čisto nič.
Okoli 15 ih dobi kakšno sadje, pa spet poje bolj malo.
Sadne sokove čez dan sedaj tudi odklanja, popije le malo čaja.

Do sedaj s težo nismo imeli težav in pravkar smo imeli prev. pregled (skoraj 9 kg). Pediater je rekel le, da mora pač vse jesti, ko sem mu povedala, da imamo težave.
Sedaj me skrbi, da dobi premalo. Kaj naj storimo?

V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav.

moja je isto stara 9 mesecev, še nima 8 kg (se jim že dolgo bližamo) je pa približno takole:

7:00 2dl adapt.mleka
9:00 pol dl rižkota
12:00 nekaj žličk zelenjavn kašice (mesnih skoraj ne je-pljuva ven)
16:00 ena majhna banana
19:00 0,5 do 1 dl rižkota
21:00 2dl adapt. mleka

Popije pa pol litra vode zmešane z zelo malo jabolčnega soka.

Tudi mene skrbi ker tako malo je. Je že lepše jedla, sedaj pa včasih res skoraj cel dan nič.

kako razporediti obroke, ali jih je sedaj preveč, ali naj ukinem mleko???

Upam, da bo komu pomagalo (pri nas zdaj pridno jemo)

Recepte sem uporabila iz knjige: Zdrava kuhinja za dojenčke in malčke (Lizzie Vann) kjer so recepti količinsko prilagojeni starosti dojenčka
(je pa res, da ona že pred enim letom v receptih uporablja testenine, katerim pa so dodana jajca, katerih se do enega leta zaradi alergij ne bi še dajalo, tako, da namesto testenin lahko uporabite riž ali kaj drugega).

Pri nas tri dni skoraj nič ni jedla, poskrbela sem, da dovolj pije (voda ali nesladkan čaj, da ne bi kosila nadomestila s soskovi). Vztrajala sem s štirimi obroki, s tem da ima sedaj zajtrk mlečno-sadni (ponavadi z rižem).

Če za kosilo ni hotela nič pojesti, je bil naslednji obrok popoldanska malica (sadni, ponavadi z ovseno kašo). Počasi je začela jesti popoldanske malice, kosilo pa najprej eno žličko, 2. in 3. dan mogoče dve, potem pa vedno več.

Približno po tednu dni poje skoraj vse. Včasih pa ji kosilo pač ne ustreza in poje komaj žličko, drugi dan pa je že bolje.

Dojimo se še po večerji in še vedno enkrat sredi noči.

le pripomba kar se jajc tiče :od 7 meseca naj bi se dajalo 1/4 rumenjaka 2× na teden, od 8 meseca dalje pa 1/2 rumenjaka 2 do 3× na teden. l.p.

pri nas se svetuje celo jajce po enem letu, seveda naj bi potem zaceli najpej postopno z rumenjakom (ker je beljak bolj alergen), ker je vedno vec alergij na jajca,……………pra tako je z ribami, medom, oreski,svinjskim mesom in se kaj bi se naslo.

naš je vse to dobil že pri 8 mesecih.

Poskusi otroku dajati isto hrano,kot jo jeste Vi pri kosilu s svojega krožnika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close