Svak je imel nesrečo z avtom svoje mame. Zapeljal je s ceste, avto se je prevrnil in zgorel. Tašča je naslednji dan avto odjavila iz prometa (od avta sta ostali le dve gumi) in čez dva meseca kupila drug avto ter ga registrirala s pribitkom treh bonusnih razredov, ker je svak uveljavljal odškodnino iz naslova AO+. Zdaj je zadeva rešena, vendar zavarovalnica terja, da spet plača zavarovanje za avto, ki je bil odjavljen iz prometa, in to ne recimo samo razliko, ki jo je dobila vrnjeno, ko je avto odjavila (kar bi mi še bilo nekako logično, še bolj logično pa bi mi bilo, če bi jo terjali samo za čas teh dveh mesecev, ko ni imela nobenega zavarovanja), temveč celo s pribitkom (čeprav je s pribitkom že registrirala drug avto). Skratka, doplačati bi morala več, kot je stalo prvotno zavarovanje uničenega avta. Zavarovalnica je ista. Se pravi, da bi bila na boljšem, če avta sploh ne bi bila odjavila. Zakaj jo terjajo za doplačilo in po kakšni logiki?
Predvidevam, da je gospa dobila nazaj iz police obveznega zavarovanja neizkoriščen del premije?!
Če je polica koriščena ( zavarovalnica izplača odškodnino ) potem do tega dela nismo upravičeni, niti za razliko do izteka police.
Premija mora biti zavarovalnici plačana v celoti, če iz nje uveljavljamo odškodnino.
Upam, da sem vas prav razumela, drugače pa se javite. Če želite pa se lahko tudi slišiva.
Lep pozdrav
Tanja Razinger
Mislim, da ste me prav razumeli.
No, nekako razumem, da mora biti premija plačana v celoti, če se uveljavlja odškodninski zahtevek. Ni pa mi logično, zakaj so ji potem zaračunali tri kazenske razrede (od nje ne terjajo samo samo vrnjene razlike, temveč za tri bonusne razlike višjo premijo, torej bo plačala več) in zakaj ne upoštevajo, da je zavarovala nov avto (pri isti zavarovalnici). Torej bi bilo zanjo ugodneje, če avta ne bi odjavila iz prometa, počakala, da bi kupila drug avto, šele takrat odjavila uničeni avto in zavarovanje brez dodatnih stroškov prenesla na novega? Kam vas lahko pokličem?