Pred dvemi meseci sem se odjavil od dodatnega zdravsvenega zavarovanja (finančno ne zmorem) – odpovedni rok je 3 mesece, se pravi še 3 mesece moram plačevati.(ali je to pri vseh zavarovalnicah ?).
Zanima me tudi , naprimer če se čez pol leta, v mesecu maju zopet prijavim-zavarujem dodatno pri drugi zavarovalnici, kako hitro začne zavarovanje veljati.(takoj čez 1 mesec …..)
Pozdravljeni,
odpovedni rok je zakonsko predpisan in je pri vseh zavarovalnicah 3 mesece.
Če se boste čez pol leta ponovno vključili v zavarovanje, boste imel čakalno dobo 3 mesecev (tudi to je zakonska določba in je pri vseh zavarovalnicah enaka).
Lep pozdrav,
Spoštovani,
v kolikor Vas jaz prav razumem… odpovedni rok je 3 mesece, in v tem času moraš ti plačevati premijo. Vprašanje je ali lahko ti storitve ta čas še vedno koristiš? Glede te čakalne dobe, ki tudi traja 3 mesece pa imam to vprašanje. Ko se jaz prijavim ne neko zavarovalnico glede dodatnega zavarovanja, dobiš položnico že skoraj prej, ko si prišel od zavarovalnice do doma. Kdaj začne sploh vse skupaj veljati glede na prvo plačilo in začetek uporabe in ali dobiš sredstva povrnjena v obdobju čakalne dobe, če se začne plačevati z mesecem prijave?
Hvala za Vaš odgovor.
Spoštovani,
ko ste v odpovednem roku lahko še vedno koristite storitve iz zdravstvenega zavarovanja in sicer do datuma izteka odpovednega roka.
Pri čakalni dobi pa kljub plačevanju premije ne morete koristit storitev iz zavarovanja, dokler se čakalna doba ne izteče. Če npr. sklenete zavarovanje z datumom začetka 1.4.2014 in imate 3-mesečno čakalno dobo, boste zdravstvene storitve lahko koristili od 1.7.2014 naprej, ne glede na to, da v tem obdobju plačujete premijo.
Lep pozdrav,