odhod iz doma in vrnitev v domače okolje
Pozdravljeni 🙂
zanima me, če ima kdo izkušnje z odhodom iz doma za starejše nazaj v domače okolje, oz. če pozna koga, ki se je tega poslužil? Ta tema me namreč precej zanima, tako zelo, da razmišljam, da bi pisala magistrsko nalogo na to temo. Je pa problem najti ljudi, ki imajo s tem izkušnje in jso jih tudi pripravljeni podeliti. Torej kakšni so razlogi za zapustitev doma za starejše? So samo finančna stiska ali še kaj drugega?
Lep pozdrav,
Katja
Katja; sicer sem en mesec prepozna, vendar poznam primere ko so šli starejši v dom in se nato kasneje vrnili domov in poznam te razlike zelo dobro. Ker sama delam kot bolničarka in poznam toliko zgodb, da se ti včasih para duša in srce. O tem bi se lahko dalo povedati ogromno.
Žal mi je le, da bomo nekoč vsi prišli na to, kot so že naši stari starši, starši in čaka tudi nas starost in vprašanje je le-kdo bo za nas poskrbel? Mladina sedaj odhaja v tujino delati, ker pri nas ne dobijo zaposlitve. Medtem sem sama pomagala mojim starim staršem in kasneje svojim staršem, ker vsi smo otroci staršev in je prav, ko so se oni žrtvovali za nas in nas vzgojili in nam dali kolikor so lahko. Smatram da je prav da jim vsaj vrnemo na stara leta sigurnost, da niso sami in da njihov trud ni bil zaman.
lep pozdrav