Odgovor Zaskrbljeni
Hvala za odgovor .Za center v L jubljani že vem , saj ga je brat že obiskoval pred leti . Priznam , da se pred tem nisem z njim direktno ukvarjala , sicer tudi sam ni hotel moje pomoči . Prepričana sem , da je prvi korak njegova volja . Sem zdravstveni tehnik in po duši velik psiholog . L judem odajam pozitivne misli in sploh sem optimist .Sama sem veliko delala na mojem jazu in se cenim , se spoštujem , kar se vidi v moji storilnosti S tem se ne hvalim , povedala bi le , da sem po nekaj “psiholoških ” pogovorih v bratu prvič zbudila željo po življenju .(ne mislim pa , da sem zaradi tega pozitivna). Je možno , da s skupnimi močmi brez strokovnosti obvlada položaj in se izogne uživanju droge ? Tako namreč pravi . Glede na to , da sem mu predlagala kot prvi korak to , da se vsako jutro obrije , okopa , pozajtrkuje in opravi dolg sprehod ( začasno je s starši na podeželju ), saj s tem , ko bo spremenil videz zdravega mladeniča bo za korak bolje (in s tem bo začel zelo neutrudljivo delo na sebi ).Saj pravijo , da potovanje tisočih kilometrov se začne z enim samim korakom . Sedaj je sprejemljiv za vse , pokliče me , ko si želi pogovora in za spremembo mu pripovedujem o bratu , s katerim sva imela veliko lepega in mu izražam željo , da bi se ta brat vrnil . Imam dva majhna otroka , ki se še ne zavedata sive strani sveta , katera ima brat neizmerno rad . Smo velika družina z zdravim jedrom . Torej , glede na to , da obstaja moč ljubezni bomo poskusili .Sicer vprašanje je : je možno brez zdravniške pomoči prebroditi “krizo”?( tega je mene najbolj strah, njega najmanj)
Je možno z pozitivnimi pogovori utrjevat samozavest brez skupinskih terapij?
hvala