Najdi forum

odgovor na pisanje “r”

z vsem spoštovanjem, s tem odgovorom ste me pa razočarali, prav zares. Da se STRINJATE z njo?? Kako omejeno, da ne rečem…., samo smilijo se mi ženske in moški, ki jih partner tako omejuje in zasužnjuje v njihovih prijateljstvih!! Zrela, čustveno zdrava in seksualno izpolnjena veza ne vidi nobene grožnje v prijatelju partnerka ali prijateljici partnerja. To lahko povem iz lastnih izkušenj. Vsakdo rabi prijatelje/ice! Sem v ljubečem partnerskem odnosu, nisem poročena, poleg dobrega prijatelja – fanta imam še enega zelo dobrega prijatelja, a katerim preživljam prosti čas, kadar se interesi ali hobiji naju s fantom ravno ne pokrivajo. Ni pa seksualne komponente!! To je razlika! Niti ni nekega zadrževanj ali potlačevanja ali kaj jaz vem, sva prijatelja, dve osebi, ki imata skupne interese, se rada vidita, poklepetata, se pohecata, si rešujeta problemčke, itd.
Je pa logično, da je na prvem mestu moje zveza s fantom, z njim preživljam noči, dopust (včasih za kak dan tudi s prijateljem), živim skupaj in načrtujem družino.
Grozno, kar pridigate!!! Taka zavrtost, kar ne morem verjeti.
res, še enkrat, samo SMILI se mi moški, ki ga “r” gotovo omejuje tudi na drugih področjih, posesivna, ljubosumna (ker se sama ne počuti ljubljeno) ženska.

Zdravo, Flamenka!

te moram razočarat. Ni tako kot si predstavljaš. Žal pri mojem dragem ni šlo za prijateljico, kot je on govoril. Šlo je za ljubico, kot sem jaz ves čas čutila in potem dobila v roke konkretne dokaze.

Zato se tudi nisem počutila ljubljeno.

Čudno, Flamenka, kaj?

Se zgodi, boš rekla. ……

Tako.

Pozdravljena!

Različnost nas bogati – vsak lahko živi, kot se mu zdi prav in ima vso pravico do tega. Vendar nekateri ljudje o življenju vedo več, tako tudi gospa Košiček in so nam pripravljeni svetovati. To je zelo velikodušno od njih in nam lahko prihranijo mnoge stiske in težave ter pokažejo pot naprej. Njihove nasvete lahko samo s hvaležnostjo sprejemamo in jih uporabimo, upoštevamo ali pa tudi ne. Vsak ima izbiro. Ostra kritika se mi ne zdi na mestu.

Vaša ostra reakcija mi je dala misliti, da vam je Ga. Košiček stopila na žulj. Kakšen je ta žulj, pa sami najbolj veste.

Glede tesnih prijateljev različnega spola – morda bi vplivalo na vaš pogled, če bi kdaj razmislili, kako bi se počutili, če bi tako tesno prijateljico imel vaš fant. Bi lahko to prenašali brez kančka ljubosumnosti??

Lep pozdrav in brez zamere!!!

ne, ni bil žulj, vedno z veseljem prebiram komentarje strokovnjaka, kot sem napisala, kaj takega (po svoji pameti, ki je pač taka in taka) nisem pričakovala, namreč, da je košičkova napisala, da partnerji res nimajo kaj imeti drugospolnih prijateljev!
situacija je taka: moj fant dejansko IMA prijateljico, kolegico iz službe, vem, da si pišeta mejle, ona je poročena in ima majhnega otroka. Včasih mi njen mejl prebere, včasih ne, ona me pusti pozdravit ali pa tudi ne. Če nameravata karkoli imeti….se bo to pač zgodilo, kot je napisala “r”, takrat ne bo več prijateljica pač pa ljubica ali karkoli. če bo v najinem odnosu škripalo na kateremkoli področju, se bo začel (ali pa jaz) oziraTI DRUGAM. To sem hotela napisat, da mora v vezi nekaj biti narobe, prijateljstvo samo po sebi pa res ni nujno, da vodi v ljubezensko zvezo. kanček ljubosumnosti je menda zdrav, ampak zelo verjamem, da ljubosumnost ni rezultat ljubezni, je posledica POMANJKANJA ljubezni (ker se ljubosumna oseba ne počuti ljubljeno)!
pa lep dan

No ja, tiste ki navijate za to, da mora biti dovoljena svoboda pri prijateljstvih…ko se vam bo zgodilo, da vas bo partner 4x zapovrstjo zapustil zaradi “ful dobre prijateljice”, ker ste pač naivno mislile, da je so res samo prijateljice, potem grem stavit, da se nobena več ne bo oglasila v prid dejstvu, da ima moški lahko najboljšo prijateljico…

Ali nisi partnerju ves svet in on tebi, če je vmes ljubezen? Če so pa še otroci, je pa vsak dan prekratek. Jaz se ljubljene osebe nebi nikdar naveličala, prijatelje bi pa občasno srečevala, ko bi to potrebo čutila ali bi kaj potrebovali. Proti nasprotnemu spolu prijateljice nebi imela nič, bi bila pa razočarana, če bi z njo delil čas, ko bi si ga jaz želela. Je to preveč egoistično? Kakšnih posebnih pohval in potrditev pa ne potrebujem, ker vem, da sem fejst punca. No, pa jih vseeno dobim, brez iskanja.

Prijateljstvo med moškim in žensko je možno le v primeru, če med njima ni NOBENE privlačnosti, to velja seveda za obe strani. Običajno pa je tako, da eden ali drugi goji tiho upanje, da se bo prijateljstvo morda, nekoč, razvilo v kaj več.
Praviš, da si tvoj fant in poročena sodelavka z malim otrokom izmenjujeta mejle in tebi se to zdi čisto v redu. Kaj je le tako nujnega, da ne more počakati na naslednje srečanje, zakaj pa ne ob tvoji prisotnosti ali njenega moža? Ne trdim, da gre za varanje, ampak takšno sladko dopisovanje, polno razumevanja dveh “sorodnih duš” , ni tako nedolžno, kot se zdi tebi.
Praviš, da bi te skrbelo, če bi se začel ozirati drugam – on vendar to počne!
Ne bodi vendar tako tolerantna, saj ves ta čas, ki ga namenja dopisovanju (njej), odtrguje tebi, pa ne samo čas, ampak tudi svojo pozornost, naklonjenost. Zakaj ti pa vedno ne pokaže mejla?
Ne verjamem, da te to ne moti, samo sugeriraš si, da te ne.
Mene bi motilo, zelo. In bi mu to tudi povedala.

Se strinjam s clue-less in dodajam, flamenca, verjetno si še precej mlada in oprosti, pojedla si vso pamet sveta. Se spominjam same sebe v mladih letih. Ko si star med 20 in 30 si tako prepričan, kako bi ti elegantno rešil vse kar se ti v življenju pripelje. In kakšno ljubosumje neki, to mi znamo, saj smo zreli, nova generacija, ta stari nimajo pojma. Žal to ni tako.

Sicer sem že leta ločena, a v zakonu sva imela on prijateljico in jaz dva dobra prijatelja- sodelavca, a zakon se niti slučajno ni razbil zaradi tega. Mislim, da je veza trdna, če je med partnerjema nekaj in tega prijatelji ne morejo porušiti, če pa vez med partnerjema popusti, pa je tako boljše nadaljevati vsak po svije.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

jaz pa se strinjam s flamenko…s fantom sva skupaj 6 let, oba imava prijatelje nasprotnega spola. mislim, da to samo še krepi najin odnos…dejstvo, da lahko grem mirne duše na kavo s prijateljem, brez da bi bilo to kaj čudnega in prepira vrednega…v bistvu ga imam zato še bolj rada. ker mi tako zaupa…ker me ne omejuje pri ničemer…zato mu rade volje to omogočam tudi sama…ljudje rabimo druge ljudi…včasih se je lažje pogovoriti z nekom, ki ni tvoj partner…samo za to gre…za osnovne potrebe človeka…ne verjamem da bo s svojo prijateljico skočil v posteljo, to deli z menoj, je pa res, da mu tega nikoliu ne bi mogla preprečiti, če bi to res hotel, še najmanj na način, da mu prepovem imeti prijateljice…kdo pa sem jaz da si jemljem to pravico? škoda da imate nekateri slabe izkušnje s tem, ker je lepo imeti tudi druge prijatelje, ne samo partnerja, vendar vam zagotavljam, da niso vsi ljudje enaki, vsaj zase lahko trdim, da me nikoli ni prešinila misel, da skočim med rjuhe s svojim prijateljem…
lp!

New Report

Close