Najdi forum

ŽIVJO MILA
MOJA PUNČKA IMA ZDAJ 13 MESECEV IN NA ZAČETKU SPLOH NI MOGLA UPORABLJATI LEVE ROKE IN BILA JE ZASUKANA TKO DA JI JE ZGLEDALA ENA NOGA KRAJŠA OD DRUGE.POČASI JO JE ZAČELA PREMIKAT,KO SE JE POSTAVLJALA NA VSE ŠTIRI JO JE NEKAKO VLEKLA ZA SABO.BILA SEM ZELO PESIMISTIČNA AMPAK POČASI SE JE VSE POZDRAVILO IN SEDAJ JO UPORABLJA KOT DESNO,NI NOBENE RAZLIKE MED ROKAMA.TELO SE JI JE PORAVNALO IN SHODILA JE ŽE.KOLENA IMA RAHLO POKRČENA AMPAK VERJEMEM DA SE BO TUDI TO UREDILO.KO SEM BILA NA PREGLEDU V SOČI PRED MESECI MI JE ZDRAVNICA DEJALA DA NIKOLI NE BO MOGLA DVIGNITI ROKE DO RAMEN,AMPAK JO,VSE JE OK.NA FIZIOTERAPIJO HODIVE VSAK TEDEN IN SE ZARES TRUDIJO IN ZELO SEM ZADOVOLJNA.PRIPOROČAM TI DA DOBIŠ NAPOTNICO OD NJENE ZDRAVNICE ZA DR.VELIČKOVIĆ V KRANJU,KJER TUDI JAZ HODIM NA FIZIOTERAPIJO,DA JO PREGLEDAJO.IMAŠ PA TUDI PRAVICO NA DODATEK NA NEGO OTROKA CCA.90 EUR. LEP POZDRAV IN OGLASI SE ŠE KAJ!

živjo,
prvo naj ti povem da se ti zelo zahvaljujem ker si se oglasila. Moja prva reakcija na tvoj odgovor je bil jok. Potem sem ga šla še eno parkrat prebrat da sploh vidim kaj si napisala.
Če ti lahko napišem par stvari o naši rokici ( za primerjavo z vajino ):
-prvič je roko premaknila pri 3,5 mesecev- nekak jo je vrgla na trebuh- v ležečem položaju;
-do ust jo je v pokončnem stanju prinesla šele z 7 meseci ( brez pomoči desne roke in to zelo težko ) ;
– zdaj ( 15. avgusta bo stara 9 mesecev ) se še ne plazi ampak nekako vleče na ritki , pri tem uporablja več ali manj obe roki;
– rama je krajša, se že na oko vidi , in cel zgornji del rokice je manjši;
– dvigne jo samo do višine brade, če jo hoče malo višje dvigniti pa se cela zvije- dviguje jo s telesom.
Sama se že dviguje, pri tem pa več uporablja desno roko ker je zelo močna.
Na zadnjem pregledu pri fizioterapvtu je zdravnica rekla se mišica v rami ne razvija ( nevem točno kako se ji reče mislim pa da je nekak – supra spinatus ali nekaj podobnega).Dobili smo žogo in valj za telovadbo.
Nevem več kaj naj ti napišem ker bi lahko napisala cel roman. Vsak dan ko jo pogledam bi najraje vrnila čas nazaj ampak kaj ko to ne gre.
Prosila bi te če bi ti tudi lahko napisala par stvari kdaj je kaj zažela delati v primerjavi z mojo, ker se mi to vdi nekak najbolj primerljivo. Ker zdravniki enkrat rečejo tak enkrat onak. Nič več jim ne preveč zaupam.
Upam da nisem prezahtevna.
Hvala ti še enkrat .
LEP POZDRAV

Živjo!
Ne spomnim se več dobro,ampak mislim da se je plazit začela okoli 7,8 meseca.Prvo se je samo vlekla,ker ni mogla na roko se upret,potem se je že dvignila na obe roki in potem se je počasi začelo.Doma sem non stop vadila z njo in tudi spodbujalo sem jo pri igranju.Mislim,da ji lahko s tem dosti pomagaš.Igrače sem ji dajala v levo roko ali pa da jih je morala doseči z njo.Sem jo pa tudi polagala, ko je šla spat zmeraj na levo stran,tako da je začutila roko in jo začela uporabljati.V porodnišnici mi je zdravnica rekla naj to ne počnem,na fizioterapiji pa naj jo čim več dajem na levo stran in so imeli prav.V razvojni sem dobila napotnico za blazino,ki sem jo imela non stop na tleh in tam se je igrala.Priporočam ti,da jo imaš čimveč na tleh in jo pustiš da dela po svoje in jo ne posedaj,ker se bo usedla,ko bo lahko.Moja je na začetku sedela na slonjena na desno roko,potem se je pa kar naenkrat zravnala in začela normalno sedeti.Tako je bilo tudi s plazenjem,držo pokonci in hojo.Nobenih stajic nisem imela in hojic,čeprav bi mi včasih prišle prav,da lahko kaj naredim.Shodila je tudi sama,stokrat padla ampak sama,pri enem letu.Zdaj jo imam čim več boso,ker težo prenaša na notranjo stran stopala,namesto na celo,je pa zmeraj bolje.Forsiram jo da čimveč hodi.Če ti bo v tolažbo od sorodnice punčka ima tudi 10 mesecev,pa se ne plazi,komaj se na noge postavi in je še daleč od hoje in ni bilo nobenih komplikacij ob porodu.Upam da ti je kaj pomagalo,če te še kaj zanima kar napiši.Če nisi predaleč si zrihtaj napotnico za pregled k dr.Veličkovič,Kranj.Pa še enkrat ti priporočam,daj jo čimveč na tla da se igra in vse te hojice,stajice proč.
Oglasi se še kaj,kako napredujeta!

živjo,
kot prvo hvala na odgovoru.
Lana se zdaj že dviguje in celo naredi kakšen korak ob mizi. Sama se posede že od sedmega meseca. S tem nimamo nobenih problemov. Kot sem že prej rekla se ne plazi ampak vleče na ritki. Če pa se nekdo plazi za njo in ji drži levo nogo se bo plazila . Pogruntala je da ji je lažje če se vleče na ritki kot pa če bi se plazila. Ampak kot sem že rekla nima ni s tem večjih problemov samo noče. Celo v posteljici se že sama dvigne ( je malo višje kot mizica ) . Ampak to je vse več ali manj brez desne roke. Noge ima že tako močne da se ne rabi niti potegniti z roko ampak se samo dvigne. Roko za enkrat ŠE ne dvigne višje kot do brade. Zdaj 28 avgusta imamo nevrokirurga v Ljuljani pa bomo videli kaj je njegovo mnenje o vsem tem .Pa tudi napotnico za Sočo smo dobili.
Blazino mi imamo že od tretjega meseca . Hojice, stajice ali česa podobnega nima. Odvisna je sama od sebe.Ker imam še dva otroka nimam toliko časa da bi jo cele dane nosila tako da se mora sama znajt.Dobili smo tudi žogo in valj na recept.
Tako da upam da če bo kirurg mnenja da se ne bo popravilo samo od sebe da obstaja kakšna operacija ki bi to popravila.
Če se boš še česa spomnila mi prosim napiši.
Oglasim se po pregledu v Ljubljani.
LEP POZDRAV.

pozdravljena,
mi smo bili včeraj v ljubljani in smo dobili napotnico za magnetno resonanco.datuma še nimamo so pa ful dolge čakalne dobe.nam je pa kirurg povedal da bi že mogli hoditi na še kakšne druge vaje kot npr. v sočo da nas naučijo vaje za vsako mišico posebej. ker kot pravi kirurgo je možno da določene gibe bi lahko sama naredila samo jih ne zna. tako da bom znorela. sami moramo prositi za napotnice in za zdravljenje.

a ste vi hodili na kašne preiskave – emg, magnetna ali kaj podobnega
lp, mila

ŽIVJO!
OPROSTI KER TI SE NISEM TAKO DOLGO OGLASILA.NIKO UVAJAM V VRTEC IN SE MI JE CEL RITEM SPREMENIL.NISVE ŠLE NIKOLI NA TAKŠNE PREISKAVE,SVE PA BILE ENKRAT V SOČI IN MI JE OMENILA ZDRAVNICA TO OPERACIJO,SAMO NI BILA POTREBNA.CELO REKLA JE TAKRAT DA NIKA NE BO NIKOLI DVIGNILA ROKE VIŠJE OD VIŠINE RAMENA,PA JO NORMALNO DVIGNE.VČERAJ SEM IMELA PREGLED V RAZVOJNI AMB. IN JE ZDRAVNICA MENILA,DA NI VEČ POTREBNO OBISKOVANJE FIZIOTERAPIJE,ČEPRAV SEM JAZ PROSILA DA BI JO ŠE.NI ŠE ČISTO STEGNILA NOGE IN TEŽO PRENAŠA NA NOTRANJO STRAN STOPAL(PLATFUS),PA MI JE REKLA DA JE TO ČISTO “NORMALNA” ZAČETNIŠKA HOJA?! ČEZ POL LETA IMAVE SPET PREGLED,BOM PA,ČE NE BO NOBENE SPREMEMBE V 2 MESECIH PROSILA PEDIATRA,DA MI DA PONOVNO NAPOTNICO ZA FIZIOTERAPIJO.PO MOJE MORAŠ FUL TEŽIT,DA SPLOH KAJ DOSEŽEŠ IN PA DOMA VADI Z OTROKOM.A JE KAJ NAPREDKA PRI TVOJI?IZ KJE SI,JAZ SEM IZ KRANJA.V SOČI IMAJO TUDI VAJE V BAZENU,POZANIMAJ SE ZA TO,BAJE JE ZELO DOBRO,MOJA SESTRIČNA TAM DELA IN MI JE TO OMENILA.PRI KAKŠNIH GIBIH JI KAR POMAGAJ,NIKA NI ZNALA ,KO SE JE ZAČELA PLAZIT SPLOH SPODVIT LEVO ROKO IZPOD TELESA,PA SEM JI JAZ TO VSAKIČ DELALA,TAKO DA JE TO POTEM ZAČELA SAMA.RES TI ŽELIM DA BI SE JI POPRAVILO STANJE KOT SE JE PRI MOJI.
UPAM DA SE ŠE SLIŠIVE.

ŽIVJO
mi smo iz bele krajine- črnomelj. nekega večjega napredka ni. drug teden gremo v sočo na pregled pa bomo videli kaj bojo gor rekli.upam da nas bojo sprejeli in kaj naredili.še zmeraj se plazi oz. vleče po ritki.pri tem pa roko sploh ne uporablja .zdaj sem skoraj že obupala da bo kdaj dvignila roko višje. v ljubljani smo na čakalni listi za magnet. kdaj bomo na vrsti pa ne vemo ker z anestezijo delajo samo ob petkih in nas bodo pozvali ko bo kaj fraj.to pa je lahko čez eno leto.
jaz sem tudi razmišljala o kakšnih vajah v vodi samo ne vem kako priti do tega. bom vprašala v soči. edino v vodi dovoli da ji telovadim z roko in jo raztegujem.
kako je vama v vrtcu? mi čakamo odgovor . pisala sem jo z 1.11. pa bomo vidli kaj bo. pričakujem pa fajn hude probleme pri uvajanju ker je zelo razcrkljana.ampak kaj čmo. to mora bit in to moramo dat čez.
piši še kaj. lahko bi se dopisovale prek osebne pošte, če si za.
čao

bili sva na pregledu . konec novembra gremo gor za en teden . treba je malo delat na ramenskem delu. roka ne bo nikoli 100 % ampak malo boljše bo kot je zdaj- upam. najhuje je to ker ji bojo izdelali nekaj kot longeto za desno roko, da jo ne bo mogla uporabljati- da bo prisiljena delati samo z levo roko. že zdaj me je strah ker sm ji že večkrat probala vezati desno roko oz. jo pustiti pod majičko ali pa le nogavičko dat gor pa ni šlo- preveč se je drla in jokala dokler ji nisem dala dol. kako bo gor ne vem. spoh se ne upam razmišljati o tem. ampak bomo potrpele da nam ne bo kasneje žal da nismo.
oglasi se še kaj.

Živjo!
Res hudo.Sploh si ne morem predstavljat.Res je bogica.A to bosta v Soči,al kje drugje? Moja je imela tak strah pred fizioterapijo,ful se je jokala non stop,tko da se še zmeraj ko prideve v zdravstveni dom sam na hodnik pa je že fertik,da o zdravnici sploh ne govorim.Z njeno rokico je vse zdej ok,tud hoja se je izboljšala,prej je hodila na ven kot račka,pol se je pa samo od sebe izboljšal.Treba je pa pazit na obutev.Nika je imela grozne probleme v vrtcu na začetku,ful je jokala,klical so me da pridem po njo.Trajalo je cca.3 tedne,zdej je pa čist happy če gre tja.Lahk se slišve prek maila.Moj naslov [email protected] brez zamere če bojo kakšne napake,sem še bolj nova pri tem.

Pozdravljene,
jaz sem tudi mamica puncke,ki je zdaj stara 15 mesecev in je tudi utrpela obporodno poskodbo desne rame.Prve tri mesece nobenega giba,niti prstka ni premaknila,ampak pocasi se je vse skupaj zacelo izboljsevati,ceprav so prognoze zdravnice bile zelo pesimisticne.Sele pri 8 mesecih je rokico prinesla do ust in to samo v polsedecemu polozaju,shodila je pri 11 mesecih in vsaj s tem ni imela tezav.Ko je bila stara 3 tedne smo zacele hoditi na fizioterapije na soco in redno razgibavamo rokico veckrat na dan tudi doma.Zdaj rokico vedno bolj uporablja,vkljucuje jo spontano v igri in hranjenju.Desna rokica ji je malce krajsa in tezko jo dvigne nad visino rame,ampak se vedno upam da se obnova zivcev ni koncala in da bo bolje.
Rada bi bila v kontaktu z vami,hvala za vsak nasvet
Moj mail naslov je [email protected],pa se oglasite kaj
lep pozdrav

Mila, Nika, Mirela, sem vesela, da si medsebojno pomagate (in pomagate tudi drugim, ki si ne upajo vključiti v debato).

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Jaz sem tudi vesela da smo se najdle in da se lahko pogovarjamo. Pogovor včasih pomeni veliko več kot samo pogovor. Vsaka izkušnja šteje.

Lep pozdrav , Mila

New Report

Close