oddaljenost
Pozdravljeni. Psihicno sem tako unicena, da ne morem vec normalno funkcionirati. Imam fanta, nikoli v zivljenju nisem imela koga tako rada kot njega. Na zacetku je bilo vse briljantno, perfektno, izkazoval mi je ljubezen non stop, mi posiljal sporocila itd. Situacija se je spremenila mesec nazaj, zacel je piti, s prijatelji je zunaj vsak dan, jaz pa ga cakam in pride domov tako pijan, da se vcasih se to ne zaveda kaj rece. Seveda so se s tem zaceli prepiri. Preverila sm njegov telefon, tega drugace ne delam pa sem videla, da je neko zelo zelo mlado punco klical macka in ji rekel da je dobra.. To me je sesulo. Vprasala sem ga pa je rekel, da je kolegica ze ne vem koliko let in da se nimam kaj sekirat, ces da se zajebavajo na tak nacin.. Noce me pustit, danes je predlagal da greva na krajso pavzo, pa nocem stran od njega.. se vseeno me vcasih tako mocno stisne da mu vrjamem vse, ampak ne vem kaj naj naredim v tako situaciji. Ne vem niti kako to resito, ubija me prevec 🙁 ima se druge tezave, financne in psihicne tako da se tolazim s tem da bova pa ze sla skozi to.. Naj se omenim to da si on zeli otroka, da delava na tem in da je se prejsnji teden sicer v pijanem stanju rekel, da hoce to cimprej da bova potem se bolj nerazdruzljiva.. Po drugi strani pa govori da mu je tezko gledati kako trpim ob njemu in da ce bi lahko bi me spustil da ne bi vec trpela..
Popoln recept za polomijo. Vidva in otrok.
Ljuba duša, samo otroka ne. Vajin odnos je v razsulu, otrok v takem odnosu je (in bo) otrok žrtev čustvenega, če ne tudi fizičnega nasilja, pa če se vidva še tako trudita in mislita, da ga ne bo. Otroka se naredi, ko je odnos urejen in je okolje zanj prijetno urejeno.
Prihod otroka slab odnos naredi še slabši, saj prinese kup novih obveznosti in kup novih razlogov, da se dva še bolj odtujita. Otrok lahko izboljša, obogati le odnos, kjer je medsebojno spoštovanje, razumevanje in ljubezen že prisotno pred, ob in po rojstvu otroka.
Vajina želja po otroku je trenutno le distrakcija, ker ne znata svojega odnosa drugače spraviti v red. S tem polomijo, ko bo počilo zaradi še večjega trpljenja obeh, le prestavljata. S tem, da bo takrat trpelo tudi nič krivo dete, kateremu bosta zapustila trajne in nepopravljive posledice za celo življenje.
Saj razumem to. Po drugi strani pa me zdaj skrbi to, da ima res drugo, da je to cel vzrok oddaljenosti, ampak je po drugi strani navezan na mene in me noce spustiti, ker ve da ima z mano neko stabilnost in ga vsaj jaz nikoli ne bi zapustila in mu vedno dam cisto vse. Razen ce bi zvedla za kako res neresljivo napako. Alkohol in vse se prenasam. Ne vem a bi bila pavza smiselna ali ne, sama bi cutila to kot konec in si niti ne upam iti na pavzo 🙁
Ja to je (tvoj) problem, ko za voljo lastnega nezadovoljstva prenašaš vse to, praktično dopuščaš, da si “nek tip” ob tebe umazane čevlje briše in mu še vsakič znova, ko pride, nastaviš. On ve, da je pri tebi varno, zato se niti ne bo trudil karkoli spreminjat. Nima razloga, saj si drugje poišče. Njemu ni cilj graditi na odnosu s teboj, ampak mu je cilj zadovoljiti le lastne potrebe. Naredil ti bo tudi otroka, itak boš ti za vse poskrbela, pa še mir bo imel pret tabo (si misli).
Tvoja samopodoba je nizka. Takih tipov bi se morala odločno in zavestno izogibat, kar pomeni, da greš preko določenih osebnih stisk, ker ti bo občutek govoril, da je tip pravi, zavestno pa boš vedela, da ni. No, temu se reče osebna rast, na tem bi morala delat, ustvarit zdrav odnos z moškim, ki si bo želel le tebe. Za to, pa moraš tudi sama ustvarit takšno okolje, ne bo ti sam padel v naročje.
…si pa res obupana. Losaj se ga in to čimprej. Z vsem svojim vedenjem ti kaže, da mu je vseeno zate. Če bi te imel rad, ne bi popival in pisaril ( verjetno ne samo to) drugim ženskam. Tako pa mu je vseeno, če te prizadane. Če ostaneš z njim pa bejž po zaščito, da res ne boš zanosila! Ker zadnje kar en otrok rabi je starš alkoholik in kurbir,
Fatalna napaka! Ti si zelo zelo odvisna od tega odnosa in vso svojo srečo pogojuješ s tem odnosom ter fantom. Si sploh zmožna biti sama? On te vara, laže, prikriva, pije, a ti bi vse to še vedno naprej furala, ker preprosto je tvoja sreča odvisna od njega. Tako ti to misliš.
Si konkretno odvisna od odnosov in kar ti predlagam, je:
1. pusti tega fanta in bodi sama
2. najdi si kakšnega terapevta, saj imaš konkretno zalogo zadev za predelati kar se tiče same sebe in posledično odnosov, da se ti ne bo kaj takšnega še naprej dogajalo.
Kar ti najmanj svetujem je to, da greš v takšen patološki odnos narediti otroka. To je skrajno neodgovorno dejanje in se mi otrok smili že danes, če bo spočet v tem odnosu.
Ko se boš tega zavedala brez, da ti da kdorkoli vedet in boš to čutila v sebi, takrat si na dobri poti za boljše in zdrave odnose, ampak le, če ne postaneš preveč prevzetna.