Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika oči bolijo

oči bolijo

spoštovani

hči je stara 11 let. ima očala z dioptrijo -1,5 na obeh očesih. rekli so ji, da naj očala nosi samo za bližnje delo, sicer pa naj bo brez njih. če jih nosi cca 1 uro za gledanje tv, jo zdaj že dober mesec potem ko jih sname bolijo oči (prej jo dobrega pol leta niso – toliko časa ima tudi očala). zdravnica je sicer rekla, da ni možnosti, da bi se ji vid popravil – imate morda vi kakšen mogoč razlog za bolečine v očeh? z očali sicer dobro vidi.

hvala za odgovor.

aleksandra

Torej vaša hči ima kratkovidnost in ta se ne popravi. Izgleda, da se je navadila na njih in ko jih sname, ne vidi več ostro, ter posledica so boleče oči.

Zdravnica je najbrž hotela doseči s tem, da jih nosi samo občasno, da se ne bi preveč navadila, kar se je pa vseeno zgodilo.

Kaj sedaj narediti? Ne, preprečujte ji nošnje očal, naj si sama odreja čas in namen (pri katerm delu jih nosi), če ji koristijo.

Lp.

hvala za odgovor, vendar se je hčeri vid popravil iz -1,25 in -1,00 na -0,5 na obeh očesih. hodili sva na bioterapijo, skratka zaradi česarkoli že, zamenjali sva očala in zdravniški: “absolutno nikoli se vid ne more popraviti” je padel v vodo.
nimate pojma, kako sem vesela 🙂
aleksandra

Zelo zanimivo, dejanja, ki podirajo teorijo. Torej enako se da doseči z vajo z rasterskimi očali, vendar to ni večno, ampak tako dolgo, dokler se izvajajo vaje in mogoče bo pri vas enako. Torej če nas lahko obvestite, kako bo čez leto ali dve (ponavadi se dioptrija vrne ali celo poveča).

Lp.

New Report

Close