Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Očesni kontakt, migetanje z roko

Očesni kontakt, migetanje z roko

Pozdravljeni,

 

Pri 6 mesecni hcerki opazam, da ima zelo slab ocesni kontakt. Veliko casa, oz kar cel dan sem z njo in lahko recem, da jo res dobro poznam, medtem ko moz ter sorodniki trdijo, da morda pretiravam. Opazam tudi, da me kadar je v narocju pri komerkoli (tudi, ce je to tuja oseba, soba, polna ljudi) nikoli ne poisce s pogledom. Sicer je dobrovoljna, nezahtevna dojencica.

 

Prav tako pa ze od nekje 3.meseca migeta z roko. Sprva se je ti kazalo na nacin praskanja povrsin (igralna podlaga), sedaj pa to pocne tudi pred uspavanjem ob odejo, ob dotikanju raznih predmetov, igri….

 

Za obe zadevi sem prebrala, da sta povezani z avtisticno motnjo. Res me skrbi. Sicer razvojne mejnike normalno osvaja. Najbrz bomo morali pocakati se kaksno leto?

 

Hvala za odgovor.

Svoje skrbi zaupajte otrokovemu pediatru. Pri vsakem pregledu v posvetovalnici gledamo in ocenjujemo otrokov razvoj, tudi vsega, česar ni, pa bi moralo biti, si zabeležimo in potem ponovno ocenjujemo na naslednjem pregledu. Vsekakor je zgodnje odkrivanje katerihkoli motenj zelo pomembno za nmadaljnje ukrepanje in otrokov razvoj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close