Pozdravljeni,
julija 2007 sem imela grd zlom roke v zapestju. Po končanem zdravljenju konec leta 2007, sem oddala dokumentacijo na zavarovalnico, kjer imava z možem življensko in nezgodno zavarovanje. Dobila sem izplačilo za dnevno doškodnino po polici. Zanima me kakšen je postopek v zvezi z ugotavljanjem stopnje invalidnosti oz na osnovi česa se na zavarovalnici odločajo poklicati zavarovanca k oceni stopnje invalidnosti.
Hvala in lep pozdrav
zahtevek za ocenitev stopnje invalidnosti boste lahko vložila na vaši zavarovalnici julija 2009,torej leto dni od poškodbe.Zdravnik cenzor bo po pregledu ocenil stopnjo invalidnosti,za kar bo izplačana ustrezna zavarovalnina.
Zahtevek boste morali vložiti sami.
Vse dobro in lep pozdrav,Bruno
Hvala za vaš odgovor.
Glede na to, da je bila poškodba julija 2007, bi torej lahko vložila zahtevek že julija 2008, če prav razumem. Pred dnevi sem poklicala na zavarovalnico (Adriatik), pa mi je uslužbenec rekel, da naj prinesem mnenje oz potrdilo o invalidnosti še od mojega zdravnika. Jaz sem vso dokumentacijo v zvezi z zdravljenjem oddala na zavarovalnico po končanem zdravljenju. Ali moram zdaj pridobiti še kakšno dodatno zdravniško mnenje? Ali bo imelo takšno mnenje v primeru, da ga pridobim, kakšno dodatno težo pri ocenitvi stopnje invalidnosti s strani zavarovalnice?
Lep pozdrav, Riana
Nobenega dodatnega mnenja ne potrebujete.Lahko tudi na navaden list napišete,da želite opraviti pregled pri zdravniku cenzorju za ocenitev stopnje invalidnosti po poškodbi.Poslali vam bodo datum pregleda.
Lepo pozdravljeni,Bruno