Najdi forum

Spoštovani g. doktor!

Prosim vas za pomoč glede stranskih učinkov Zolofta.
Približno 3 mesece zdaj jem po 200 mg/dan.
V približno dveh mesecih ali morda še manj se je moja telesna teža povečala za 7 kg. To me za zdaj še ne skrbi saj sem si to tudi želela vendar me zanima ali se bo moja teža po vašem mnenju še dvignila?
Bolj zaskrbljujoč pa je še naslednji stranski učinek – slab spomin in občasni spominski “black out-i”. Od tega, da kakšno stvar, ki mi jo kdo reče ali jo jaz komu povem popolnoma pozabim, tako da so bile tudi na delovnem mestu že težave, pa do tega, da sem se danes zjutraj odpravila v službo v copatih.

Ali se vam zdi, da bi morala zmanjšati dozo Zolofta? Bojim se namreč, da bi zmanjšanje odločilno vplivalo na optimalni učinek zdravila saj naj bi, kot vem, bolnik s težjo obliko OCD ostal na najvišji dozi vsaj dve leti.

Hvala lepa za vašo pomoč. Brigita.

Spoštovana Brigita,
svetovanje odmerkov nekega zdravila neznani osebi na daljavo je enako zanesljivo, kot navodilo za friziranje po telefonu.Kar prevečktrat moram ponavljati,da je dololočanje doze zdravila odgovornost tistega zdravnika, ki ga je predpisal, saj le ta iz neposrednega pogovora presodi stopnjo doseženega zaželenega ali stranskega učinka. Oglasite se torej pri njem.

Spoštovani!

Seveda mi je popolnoma jasno, da se moram s takšnimi vprašanji obračati na svojega zdravnika. To sem tudi storila in svetoval mi je zmanjšanje na 150 mg/dan. Morda pa res nisem pravilno zastavila mojega vpašanja. Menim namreč, da je vedno bolje dvakrat preveriti in zato sem se obrnila še na vas.
Želela bi vaše MNENJE o tem, ali bi zmanjšanje odmerka Zolofta odločilno vplivalo na optimalni učinek zdravila saj naj bi, kot vem, bolnik s težjo obliko OCD ostal na najvišji dozi vsaj dve leti. Ali je torej, po vašem mnenju, pričakovati poslabšanje simptomov, če začnem s 150 mg dnevno?

Najlepša hvala za pomoč, ki mi resnično prav pride saj moram reči, da se velikokrat zgodi, da človeka s težavami kot so moje, ljudje obravnavajo kot nekoga, ki samo panicira in ga ne jemljejo posebno resno. Strinjam se, da je to dostikrat tudi res, vendar mi moja pamet, pa kakršnakoli že je, pravi, da pri zdravilu kot je Zoloft, nobena previdnost ni odveč.

Brigita.

Spoštovana Brigita,
zelo rad bi vas potolažil, vendar ne vem, kako intenzivne so bile vaše težave v začetku, kdaj so se pojavili prvi ugodni učinki zdravila , kako je potekalo višanje odmerka in kakšna je sedanja dosežena stopnja remisije, zato bo odgovor le ocena.Če so se učinki pojavili relativno zgodaj in če je sedanje stanje vsaj zadovoljivo, če ne že dobro, vam zmanjšanje doze ne bo prineslo poslabšanja.Pomembno je, da sedaj več časa posvetite psihoterapevtskim prijemom – vedenjskim terapevtskim nalogam.

New Report

Close