Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Obvezno zdravstveno zavarovanje

Obvezno zdravstveno zavarovanje

Pozdravljeni!
Moj oče je pred kratkim ostal brez zaposlitve, kar pomeni, da nima urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja. Vem, da bi se lahko zavaroval preko občine, vendar imamo kljub temu previsoke prihodke na družinskega člana, poleg tega sta na očeta pisana še hiša in avto..Torej, to odpade.
Me pa zanima, kakšen je postopek, če želi sam plačevati prispevke? Baje se lahko prijavi tudi kot “gospodinja”? Sem iskala informacije na internetu, vendar večinoma piše le za študente..
LP,Anja

Pozdravljeni,
vaš oče se lahko prijavi na zavod za zaposlovanje in kasneje si lahko obvezno zdravstveno zavarovanje uredi kot občan (samoplačniško), v izogib plačevanju zdravsvenih storitev pa si lahko sklene tudi dodatno zdravsveno zavarovanje. Za status gospodinje pa se lahko pozanimate kar na zavodu za zaposlovanje, kjer mu bodo dali natančne in nadaljne napotke.

Lep pozdrav

************************** Zavarovalna pisarna B & M Bruno Šneberger s.p. Bruno Šneberger Uradne ure: Vsak dan. gsm: 051/625-611 gsm: 070/867-040 Uradne ure: Od 8.00 do 16.00 tel/fax:01/429-7100 Mail: [email protected]

Na občini mu bodo verjetno najprej predlagali, naj se zavaruje preko partnerke, tj. žene. V tem primeru bo zadevo urejala ona pri svojem delodajalcu oziroma ustanovi, ki jo zavaruje.
Lp

New Report

Close