Pozdravljeni,
prosim, če mi lahko svetujete kako se zavarovati.
Stara sem 26 let in imam še vedno status študenta, sem v porodniškem stažu do junija. status študenta imam do konec septembra, ampak verejtno bom pred tem diplomirala. sedaj sem približno en mesec prijavljena pri fantu, kjer imava svoje gospodinjstvo. Zanima me,če se lahko obvezno zdravstveno zavarovanje uredim po njemu, saj je zaposlen. Ko sem klicala na Zavod za zdravstveno zavarovanje, so mi rekli, da bi mogla biti prijavljena že dve leti skupaj, ampak na domači občini mi je gospa rekla, da to ni potrebno. Prosim za nasvet, sama sem že malo zmedena okoli tega in ne vem več kako in kaj… Hvala
Ne glede na to da si stara 26let in imaš še status študenta, se moraš zavarovati tako dopolnilno kot tudi obvezno. Obvezno si lahko urediš preko svojega partnerja ali pa preko občine stalnega bivališča, potem pa si nekje do 30 dni urediš še dopolnilno zdravstveno zavarovanje če ne želiš čakalne dobe ali bog ne daj kakega pribitka na premijo (PZZ2-če si v enem letu od kar si urediš OZZ ne urediš še PZZ pride do pribitka). Zavarovanje začne potem veljati prvi dan v naslednjem mesecu. Ti svetujem da to čimprej urediš.