Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Obvezno zdr. zavarovanje

Obvezno zdr. zavarovanje

Mene pa nekaj zanima. Danes sem uredila obvezno zdr. zavarovanje. Najprej sem zelo dolgo čakala, ko pa sem prišla na vrsto mi reče, da moram imeti odločbo da prejemam socialno pomoč (ko sem po telefonu spraševala so rekli, da rabim samo osebni dokument).
Nato mi je na srečo mami prinesla odločbo, tako da mi ni bilo treba še enkrat domov.

Zdaj pa vprašanje: no v vsem tem čakanju sem bila že tako zmedena, da potem, ko sem prišla na vrsto nisem vedela kaj sploh obkrožujem na tistem vprašalniku za zavarovanje. Skratka kar se tiče vprašanja “Ste poročeni ali živite v izvenzakonski zvezi”? se zdaj sploh ne spomnem kaj sem obkrožila. Morala bi obkrožit Ne. Sicer mislim, da tudi sem, ampak, če sem slučajno obkrožila Da, ali bi bilo to hudo narobe?

Hvala.

Ppozdravljeni,
moje osebno mnenje je, da ne bo hudo narobe, če ste se zmotili.
Predlagam pa vam, da se o tem prepričate tam, kjer ste to urejali. Torej pokličite jih in povejte kaj vas skrbi in zagotovo boste hitro uredili vašo težavo.

Lep pozdrav,

Lep pozdrav, Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. http://www.triglavzdravje.si/ https://www.facebook.com/triglav.zdravstvena.zavarovalnica

Najlepša hvala za odgovor.
Naj se popravim, bolj natančno, vprašanje se je glasilo: “Ste poročeni ali živite v izvenzakonski skupnosti”
Živim z mamo in to tudi piše na socialni odločbi. Torej nisem poročena in nimam partnerja ampak vseeno z nekom živim. Tako, da se mi vprašanje v bistvu zdi malce dvoumno in bi vsaj po moje lahko odgovorila tako z Da kot z Ne.
Ker verjetno njih ne zanima to če sem poročena, ampak je to bolj povezano z višino denarnih prihodkov, ne?

Najbolj me skrbi to, da zaradi te morebitne napake nebi imela urejenega zavarovanja, kljub temu, da sem ga uredila? Ali pa, da bi iskali partnerja, ki ga ni?

Jih bom pa tudi poklicala za vsak slučaj, ampak jih zdaj do ponedeljka verjetno ne bom dobila.

Hvala in lep pozdrav

New Report

Close