Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Obupno vas prosim za mnejna/nasvete/izksnje! Je kdo imel tezave s nevarno nizkimi trombociti? Gre za dojencka( nedonosen

Obupno vas prosim za mnejna/nasvete/izksnje! Je kdo imel tezave s nevarno nizkimi trombociti? Gre za dojencka( nedonosen

Prosim vas, ce je kdo imel podobne izkusnje ali pozna koga kateri je mel nizke trombocite.. moj otrok 10mescev korigirano 8 ima ze 4 mesece zelo nevarno nizke trombocite.. in me strasno obupno skrbi da bom v depresiji padla!
Imama kontrole na vsake 2 tedna Lj oni cakajo da se bodo sami dvignli js pa tega ne maram.. kaj ce pride do notranje krvavitve? Padca? ( padca bom ze pazila)
V glavnem znanci mi govorijo naj grem v srbiji baje da so tam dobri zdravniki in daje tam edina resitev!! Kaj niso nasi zdravniki tud dobri! Smo res tukaj prisli da iscemo za nase najmlajse resitev v tujini!
Obup..
Hvala za vasa mnjenja in izkusnje

Kakšno diagnozo pa ima tvoj otrok? Moj je imel pri 5 letih trombocitopenijo (TCP). Iz neznanega razloga (verjetno kakšna viroza, ni pa nujno) ni imel skoraj nič trombocitov (normalno je od 150 do 410, on je imel 3). Je bil voden na hemato-onkološkem oddelku pediatrične klinike v Ljubljani. Vsak teden je imel kontrolo krvi. Večinoma se to stanje spontano popravi (tako so nam takrat razložili) po nekaj tednih. Nam se nekaj mesecev ni premaknilo nikamor. Po 5 mesecih se je število trombocitov končno premaknilo navzgor (še vedno občutno pod mejo normale.). Povsem v redu je bil po 8-9 mesecih. Dobival ni nobenih zdravil. V tem času ni hodil v vrtec. Morali smo pazit za poškodbe (predvsem notranje, zunanje že pravočasno opaziš in ukrepaš). Razložili so nam v kakšnem primeru poklicat rešilca in dobili smo napisana navodila, kako morajo potem reševalci postopati. Je bilo stresno, ampak smo se nekako navadili (obstajala je možnost, da to stanje ostane za stalno). Otrok je zdaj že najstnik, trombocitopenija se ni več ponovila. Poznam pa žensko, ki se ji ob vsaki drugi virozi vrne. Najhuje je bilo pri njej med nosečnostjo, saj so se bali, da jim bo izkrvavela med porodom. Se je na srečo vse v redu končalo.

New Report

Close