Pozdravljeni!
Imam problem! Stara sem 17 let, visoka 160, in imam 63 kg, ter si želim shujšati! NIsem zadovolna s svojo postavo in tudi moj fant mi je že velikokrat rekel da sem preobuilna. Velikokrat se zaradi svoje teže tudi sekiram in zjočem! Prosim pomagajte mi z nasveti in svetujte mi kakšno dijeto, ki resnično deluje in ne škodi zdravju!
Že v naprej se vam lepo zahvaljujem za vaša mnenja!
Lep pozdrav!
Urška
Urša,
Preden se odločiš za bilo katero dieto, zdaj ko nimaš obveze do škole(upam), prečitaj večino člankov na :
Ti si premlada, da bi začela živeti na dietah. Moraš spremeniti prehranjevalne navade in več časa porabiti za rekreativno ukvarjanje z športom. Za začetek je dovolj, da paziš na količino maščob in sladkarij, ki jih dnevno poješ in najdeš tisto aktivnost, ki ti odgovarja(hoja, tek, kolesarjenje) in je kombiniraš z vajami za krepitev mišic.
lp
Najprej naj rečem nekaj kolesarju: ma od kod si ti doma??? Škola govori lahko samo kakšen domačin s Primorske. Jaz sem tudi primorka, ampak ta beseda me kar zmrazi…..fa schiffo! 🙂
Kar pa se tiče tebe Urška, mislim da nisi predebela in tvojemu fantu daj eno brco v rit…v mojem imenu. Če bi meni kaj takega rekel, bi ga samo poslala. Le kje imaš ponos? Najdi si kakšnega boljšega in ne se preobremenjevat. Tudi jaz sem bila debela, ampak z leti se je vse uredilo in zdaj sem suha. Veliko telovadim, jem zdravo, skratka uživam….in jem tudi sladkarije in pice!
Torej…..problem nisi ti, ampak tvoj fant! Lep pozdravček!
Kot je rekla Zlata ribica… najprej se reši svojega fanta. Če ti takšne govori, potem te res ni vreden. Meni je tudi moj na začetku rekel eno bedno na ta račun, pa sem mu rekla, da če mu kaj ne ustreza, lahko gre… pa je ostal. :))
Če se nesrečno počutiš zaradi svoje teže, ti povem, da nisi edina. Tudi jaz sem se včeraj zjokala, ko sem šla probat ene seksi kopalke, pa sem bila obupna v njih. Samo sem pa po drugi strani dojela, da je pravzaprav že napredek to, da sem si želela kupiti dvodelne kopalke in da v njih izgledam slabo. Čudno povedano, a je resnično. In potem sem bila kar solidne volje naprej.
Morda imaš za svojo višino res kakšnih 10 kg preveč, a ne se sekirat s tem. Počasi spremeni svoje prehrambene navade, veliko telovadi in bo… počasi se daleč pride. Zdravo hujšanje je tisto hujšanje, pri katerem izgubiš od 0,5 do 1 kg tedensko in nič več.
Jaz imam že celo življenje preveč kg (včasih le nekaj, so pa bila tudi obdobja, ko sem imela skoraj 20 kg preveč!!) in sem vedno želela shujšati na hiter način. OK, mi je uspelo… a v parih mescih sem šla za vse nazaj + še kakšen kg sem dobila več. Sedaj mi je, pri 24-ih kapnalo, da tako ne gre več… da je edina dieta tista, ki se začne v tvoji glavi in v koreniti spremembi življenjskega stila.
Hej, tudi sama imam trenutno slabih 15 kg preveč. Pa sem si zadala realen cilj, da jih izgubim do novega leta. Počasi…
Vem, da je lahko reči, a težko doseči (sama še vedno nisem tam), a se sprijazni sama s seboj in si bodi všeč takšna, kot si. Potem bo vse lažje!! Tudi hujšala boš lažje, saj če se ti bo kdaj zgodilo, da se bo pri hujšanju zaustavilo in kar nekaj dni ne boš shujšala niti grama (to je normalno!!), ti bo lažje in ne boš obupavala.
Želim ti veliko sreče pri hujšanju!!
oliver, ti si zame out!
si mogoče že opazil forum “motnje hranjenja”? poglej si ga, mogoče potem ne boš več s tremi klicaji najstnici žugal, da je 63 kg pri 160 cm preveč!!! sama mislim da ni!!! ne vem koliko si star, ampak malo lahko razmišljaš tudi z glavo in ne samo z bicepsi in tricepsi; v življenju je še kaj drugega kot perfekten izgled!!!
pozdrav
Če upoštevamo ITM (indeks telesne mase) se njena idealna teža giblje med 47,4 in 63,7 kg. S svojimi kg si torej še vedno v meji normalne teže. Je pa to seveda čisto odvisno od posameznika, njegove strukture kosti, mišične mase, itd. Moja sestra je približno enako visoka kot jaz in ima tudi približno enako kg kot jaz, pa izgleda bolj suha od mene – ker ima močnejšo konstitucijo, jaz pa imam nežno gradnjo kosti. Ena kolegica pa je npr. 4 cm manjša od mene in ima toliko kg kot jaz, pa izgleda suha… ker ima zaradi težkega dela doma bolj mišičasto telo. Torej kg res niso vedno nek pravi pokazatelj.
Draga Urška, preberi si še temo, da tehtnica laže.
Ej, ej ustavite konje. A želite punci pomagati?
Potem si priznajte to kar ve ona njen fant in mi vsi: punca ima za svoja leta in višino nekaj kilogramov odveč.
Če ne bi omenila komentar od svojega fanta bi »mrgolele« z nasveti in dietami kako shujšati. Zakaj punci prikrivate resnico ko je sama dobro ve in prosi za nasvet.
Mogoče je fantov komentar dobronameren in zakaj bi ga zaradi tega morala zapustiti. Ni ji ukazal, da mora shujšati. Vi vse, ki nekoga zapustite takoj ko vam pove resnico, ki vas naskrivaj žuli imate veliko verjetnost, da boste živele same ali s tistim, ki vas bo lagal.
Urška, poslušaj moj prvi odgovor. Za “diete” si premlada. Spremeni prehranjevalne navade, več se gibaj in telovadi. To ti bo omogočilo, da boš zmanjšala težo, boljše se počutila in imela več samozavesti.
lp
lp
SE strinjam z studentko. Treba je vedeti, kakšne konstrukcije je njeno telo. Sama sem visoka 168, težka trenutno 67. Sploh ne zgledam nič debela(mogoče malo trebuščka, ampak ko se zrihtam se ga ne vidi, partnerja pa ne moti. ), ker imam močne kosti, in je vse na pravem mestu. Bil bi pa problem, če bi imela drobne kosti, in bi naprimer sala bila neenakomerno porazdeljena. Zato je težko dajat nasvete in solit pamet nekomu , ko ga ne vidiš. Za primer, če bi imela jaz tisto idealno težo, kot jo za to višino predvidevajo, bi okrog hodile same kosti in bi vse škripalo. Ali je to lepo??????????????LP
PS: To je samo moje mnenje!
Na splošno povedano, je pameten odgovor.
Očitno nočete razumeti, da v tem primeru ne govorimo na splošno, ampak odgovarjamo na vprašanje, kjer punca NI ZADOVOLJNA z svojo postavo kar potrjujejo tudi posredovani podatki.
Tudi ti Evita praviš, da komaj obleka skrije višek kilogramov pa si višja za 8cm a imaš samo 4kg več kljub močni konstituciji. Torej si bolj suha kot Urška.
Lažna tolažba je slaba tolažba.
lp
Kolesar se strinjam, vendar jaz sem hotela povedat, da bi vsem tem najstnicam lažje svetovali, če bi napisale še kaj več. V tem primeru res gre za nekaj odvečnih kg. Če pa pogledaš nekaj primerov zgoraj , pa moraš priznat, da punce pretiravajo. Seveda vem, da je pač takšen čas, pa taka moda, da so moderni sami sklepi pa kosti, tako da mi ta srednji sploh ne vemo kje smo. Glavno je, da ima človek takšno težo s kakršno se dobro počuti in je z njo zadovoljen. Jaz pri svojih letih(spredaj je že trojka) tud še vedno gledam, da se pač ne zredim in da jem zdravo. Pa verjetno tudi vedno bom. Enkrat sem se prav grdo zapustila, in sedaj kadar me popade tista nora lakota, je dovolj da samo pogledam slike izpred deset let. LP
PS. znano pa je , da dekleta, ki trpijo za anoreksijo nikoli niso zadovoljne s svojo težo in postavo. Zgleda, da sem zopet udarla mimo.