Najdi forum

s partnerjem ziviva v izvenzakonski skupnosti 6 let. NIsva prijavljena na istem naslovu, živiva pa v najemniškem stanovanju, kar lahko dokazujeva s pogodbo. Odločila sva se, da se razideva, zaradi psihičnega nasilja iz njegove strani. Problem nastane ker sama nimam kam, saj sem ves denar dajala v “skupni” fond s katerim je vsa leta upravljal on. Ne želim nobene delitve denarja, vse kar želim je oditi… dokler pa si finančno ne opomorem pa bi želela da lahko ostanem v stanovanju do okrevanja po bolezni cca. 2 meseca (endometrioza tretje vrste) in prve plače, da sploh lahko najamem stanovanje. On me vztrajno meče na cesto jaz pa nimam kam in tudi trenutno nisem sposobna selitve zaradi zdravja. On je brezposelen pravnik zadnji dve leti. Zadnje leto sem ga dobesedno živela jaz z delom preko študentskega servisa (še študiram). Porabila sva vse moje prihranke sedaj ko pa sem sama brez denarja in mu pomaga mama, me manipulira z denarjem- predvsem s hrano, sama ne zmorem niti do trgovine. VSake dva dni dobim za jest- če dobim sem lahko srečna- to pomeni en topel obrok ki si ga seveda sama pripravim, če ne pa kruh in sir cel teden.. jst ne vem kaj naj storim. Psihično me maltretira praktično vsak dan, mi govori naj crknem se ubijem itd. vsak večer se ga napije in mi začenja težit. Nekajkrat sem se zbudila ko je sredi noči v popolni temi stal pri vhodu moje sobe, gol in srepo bolščal vame. Stalno mi grozi da v kolikor dam vlogo za materinski dom (pač res nimam kam) da se bom zbudila v bolnici. skratka zaprl me je že pred stanovanje v spodnjem perilu.. jst si sam želim da se ta pekel neha. pojma nimam kako naj se lotim zadeve saj je on pravnik jst pa o teh rečeh nimam pojma in mi stalno grozi da če se bom šla igrice za odrasle naj se pripravim na javno sramoto, ke rnimam za burek (karkoli že to pomeni). povrhu vsega mi je še naredil dolgove ki jih moram odplačati preden grem.. on men zanalašč nagaja samo zato da ne morem odit.. . fax sem pustila saj mi urnik ne znese da bi lahko ob delu tudi preživela.. zato iščem redno zaposlitev. denarja si ne upam sposojati ker dokler nimam pogodbe za delo podpisane ne upam iti na slepo.kaj če si za obljubljeno delovno mesto premislijo? ne gre se zato da bi želela kakršnokoli delitev premoženja, čeprav priznam da bi mi 1500 eurov trenutno rešilo življenje, ampak vem da jih nima četudi bi jih imel mi jih ne bi dal.. načeloma pa mi je vseeno za denar..rada bi samo preživela, čeprav vem da v kolikor ostanem 2 meseca še v skupnem bivališču da bo to zame pekel, ampak še vedno boljše kot na cesti :/.S starši nisem v kontaktu- mama alkoholik, oče umrl. Prijateljem ne želim biti v breme, saj sem mnenja da v kolikor bi mi kdo želel pomagati bi mi že… sestra pa ima tudi svoje probleme in je niti ne upam vprašat, če lahko ostanem dva mesca pri njej.. ker spet- ve za situacijo pa mi še nikol ni rekla da naj pridem k njej..tako da se počutim nedobrodošlo. Obstaja kakšna institucija na katero se lahko obrnem? karkol? Kaj lahko storim? Brez nekih globjih zapletov saj konec koncev bivšemu partnerju z prijavami policijo itd. ne želim uničit poslovne prihodnosti (lahko bi izgubil licenco). Rada bi samo ven…eno leto se že trudim pa je skos neki vmes. ali zdravje ali moja lastna neumnost ker vedno nasedem njegovim manipulacijam.. ne vem več.. niti kdo je zmešan v tej zgodbi.

Kar nekaj organizacij pomaga žrtvam nasilja, imajo tudi varne hiše oziroma zatočišča. Zavod Emma, SOS telefon, Ženska svetovalnica, Društvo za nenasilno komunikacijo. Ponekod imajo brezplačne telefonske cifre, obstaja tudi možnost svetovanja po mailu. Pokliči že zato, da ti bodo vlili moč za nadaljnje odločitve. Zdaj si kot prestrašen ptiček.
Bivšemu lepo razloži, da nad tabo zganja kaznivo dejanje in da če ga prijaviš, ne bo ravno prijetno zanj, zato naj te pusti pri miru, da si urediš življenje, kot sama najboljše znaš.
Glede pomoči: včasih je vseeno treba reči naglas, ni tako enostavno, da če bi ti hoteli pomagati, bi že kaj rekli … Ljudje včasih ne upamo ponuditi pomoči, ker ne vemo, kako bo ponudba sprejeta, sploh v primeru nasilja – a sploh vedo, kaj se dogaja?

Pokliči vse možne številke, ki obstajajo za pomoč žrtvam. Ti bodo že znali svetovati, kam in kako.
Tele njegove manipulacije mu očitno dobro uspevajo, je namazan z vsemi žavbami. Odvetnik, kaj….
Kaj pa ima za grozit, če greš v materinski dom? Imata vidva otroka?
In zakaj se on ne odseli?
Prijavi ga policiji. Imaš vso pravico in povod za to. Kot odvetnik pa ja to menda ve. Čisto možno, da samo laja, ugriznil pa ne bi, ker bi prpo stegnil, ko bi prišla v igro močnejša oseba. In se izživlja nad teboj, ker ve, da ne boš nič naredila. Preseneti ga in se končno potegni zase.
To, da lahko izgubi licenco, pa naj ne bo tvoj problem. To je lahko tvoja prednost, da se čim lažje rešiš tega tipa. Pa mu zagrozi s tem, kaj ga sploh šparaš. Briga naj te za njegovo licenco, zafural si jo bo sam. Kar da, dobi nazaj, kajne…
Mogoče zaprosi za bivalno enoto. ne vem, kako to točno gre.. malo pokliči. Upam, da imaš to možnost..
Upam, da ti bo uspelo. Verjamem, da je težko, da si prestrašena in za povrhu imaš še bolezenske težave.

New Report

Close