Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika obupana

obupana

Že dobrih 10 let nosim mehke mesečne leče Johnsonn. Vid se mi še kar slabša. Ko sedim pri optiku, mi nekako uspe ugotoviti pravo dioptrijo. Ko pridem domov, pa so se mi zadnje čase začele pojavljat težave. Eno oko je vse o.k., drugo pa kot bi imela premajhno dioptrijo. Ful se mučim in me boli glava. Ko t bi škilila. Kaj naj naredim? Kupila sem novi zavitek leč, ki mi ne odgovarjajo. Kot sem rekla, tam na stolu pri optiku je bilo o.k., doma pred računalnikom itd.. pa se pokaže, da nekaj ni v redu. Verjetno jih ne morem zamenjat in to se mi ne zdi v korektno.
Zanima me, ali ima Johnsonn različne modele. Nazadnje mi nikakor niso odgovarjale, pa mi je optik dal Focus isto dioptrijo in so mi super prilegale. Kako je mogoče, da mi po 10 letih te leče več ne odgovarjajo. Pohvalila je zdravje mojih oči in verjamem, da je to zaradi firme in kvalitete leč. Raje kot Focus bi našla ustrezne Johnsonn leče – s katerimi bi bila nošnja leč prijetna.
Prosim za nasvet in LP

Včasih se je res težko odločiti na pregledu, katera dioptrija je pravilna. Saj ste v novem okolju, optik oz. zdravnik zre v vas in še naslednji pacient je že nemiren, ker ste tako dolgo na stolu.

Zato pri našem pregledu dobite poizkusni par leč, katere nosite en mesec in si šele nato kupite kompletne zavitke. S tem se izognemo takšnim nepravilnostim:

Če ste škatlice že odprli, jih optik težko vzame nazaj, v nasprotnem primeru pa ni problema.

Johnson ima samo eno vrsto mesečnih leč in to so : Surevue.

Enkrat govorite, da ni pravilna dioptrija, drugič da vam ne prilegajo najbolje več. To sta dve različni zadevi, ki nista povezani.

Lp.

New Report

Close