Najdi forum

Pozdravljeni

Obupana stojim v trgovini pred policami in razmišljam, kaj kupiti z zadnjimi 400 tolarji…danes 1 jogurt in jutri enega… ali mogoče raje štrik za okrog vratu, pa so težave rešene, pa vendar me tisti moment nekdo brcne pod rebro in mi da vedeti, naj se veselim novega življenja. Kako iz stiske, noseča sem 7 mesecev, brez prebite pare, sicer redno zaposlena vendar zaradi rizične nosečnosti v bolniškem staležu, zaradi nepopisne pokvarjenosti delodajalca, ki mi noče dati niti tolarja v grozni finančni stiski, z rubežem banke na vratu, z velikimi dolgovi in nedokončane hiše dobesedno brez strehe nad glavo. Ne upam si zamisliti, kaj bom jedla jutri in pojutrišnjem, ne upam pomisliti na vse potrebno, kar še potrebujem za otroka, niti kaj bom, ko mi odklopijo elektriko, kaj bo, ko zmanjka kurjave…
V bistvu mi že to, da sem te besede nekam napisala ogromno pomeni.

LP

Draga Nonka!

Kako ganejo vaše besede. Verjamem, da ste res v hudi stiski. Pa ravno zdaj, v obdobju nosečnosti, ki naj bi bilo eno najlepših obdobij v življenju.
Nimam sicer podatka o tem, ali vam kdo stoji ob strani – otrokov oče, starši, sestre, bratje, prijatelji… Vsekakor je lažje, če imamo ob sebi ljudi, ki nas imajo radi in jih lahko prosimo za pomoč, ko to potrebujemo.
Vem, da ni lahko z nekaj ”tolarčki” preživeti cel mesec, vendar obstajajo institucije in organizacije, ki vam lahko pomagajo in olajšajo materialno oziroma finančno stisko.
Prvi, kamor bi se morali obrniti, je center za socialno delo. Tako ali tako boste tam kmalu uveljavljali pravice, ki izhajajo iz Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. Pozanimajte se, ali ste upravičeni tudi do katere izmed vrst pomoči, ki jih nudijo.
Obrnete se lahko tudi na Karitas, ki nudi različne vrste pomoči v stiski, kot je vaša. Materialno pomoč, hrano, obleko, pomoč v obliki plačila računov…
V okvir Karitasa sodi tudi Materinski dom Škofljica in Višnja Gora, ki nudi pomoč bodočim mamicam, pa tudi materam z otroki in ostalim ženskam v stiski. Ker sem tudi sama tam zaposlena, vam predlagam, da nas pokličete (telefonska številka je v mojem podpisu spodaj). Imamo nekaj opreme za dojenčke, predvsem oblačila, in bi vam jih z veseljem nekaj podarili.
Morda bi bila za vas vredna razmisleka tudi možnost začasnega odhoda v enega izmed materinskih domov, ki so v večih krajih po Sloveniji in kjer vam poleg strehe nad glavo nudimo tudi svetovanje, pomoč pri novi vlogi, ki vas čaka, oporo, delo na sebi s pomočjo socialnih delavnic itd.

Predvsem pa, Nonka, nikar ne razmišljajte o štriku. Čez dva meseca boste mamica bitju, ki vas bo zelo potrebovalo in vam osmislilo življenje. In tudi če se do tedaj vse težave še ne bodo rešile, mislim, da se vam splača preživeti.
Oglasite se nam še kaj!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

Draga Nonka, če potrebuješ kakšna oblačilca za svojega dojenčka, oz. glede na to, da se ti trebušček veča, morda zase, napiši kontakt, da ti lahko pomagam.
Želim ti čimveč sonca!!!

Vsi samo pisarite kako bo socialna pomagala, kako bo ta organizacija pomagala, ko pa je dejansko treba nekaj nardit – pa se vsi skrivate za papirji…

********************************************* We all know that cats rule the world!

Nonka napiši kakšen konakt imam kar nekaj stvari za tvojega dojenčka…plenice, banjico….:)) pa tudi zate se bi kaj našlo. Javi se.

Imam nekaj oblačil za nosečnico, pa tudi za dojenčka bi se kaj našlo. Hrana… hm, morda bi ti prišla prav kakšna domača jajca (ni vic). Lahko kontaktirava preko materinskega doma.
Le pogumno, vsi smo včasih v taki ali drugačni stiski. Še vedno je pri meni držalo: prosite in se vam bo dalo. Duhovno pomoč od zgoraj in materialno preko dobrih duš na tem svetu.
Pa napiši še kaj.

New Report

Close