Najdi forum

Vsake oči imajo svojega malarja.

Meni se je ob prebiranju te zgodbe porodilo, da je moževa navezanost na
primarno družino nezdrava in ker je v takem okolju živel(spal z mamo) težko navezuje partnerski odnos, tudi zaradi strahu pred bližino.

Po domače bi se reklo da je z eno nogo v primarni družini, z drugo pa v družini z ženo in otrokom.

Po mojem mnenju bi morala biti primarna družina daleč na drugem mestu.Ker so te spone zelo trdovratne in psihološke, v tem primeru pa tudi konkretne, ker živite na isti lokaciji, bo “rezanje” teh spon težko in dolgotrajno.

Zelo razumem oba, ker sem ženska, pa si lažje predstavljam kako težko je živeti s takim moškim. Najbrž je pa tudi njemu zelo težko. Na potezi sta oba, s potrpljenjem in sodelovanjem lahko marsikaj spremenita.

Včasih je težko priznati da smo na napačni poti, zato nas prav težave pogostokrat prisilijo da se premaknemo. Kam? V neznano.

Srečno.

Draga Žena obupanega!
Sama mislim takole: če imaš nekoga rad in ti ta pove, da z odnosom ni zadovoljen in bi ga rad popravil, pa vama samima ne gre, ČE TE IMA RAD, bo šel s tabo na terapijo, po pomoč. Če bi bila sama jaz v tvoji situaciji in on ne bi hotel po pomoč, bi si jo poiskala samo zase. Tam lahko ugotoviš, ali se lahko tako “spremeniš”, da zadeve sprejmeš take kot so, kako jih lahko izboljšaš (če spremenimo sebe, spremenimo ves svet), oziroma dobiš moč za konkretno spremembo, (ki včasih pomeni tudi odhod).

Srečno!

ojla,

alijanda in tvoja partnerka

Alijanda živi v nezdravi simbiotični povezanosti s svojo družino, v kateri se ni mogel razviti kot samostojna osebnost in lahko funkcionira le v povezavi in stalnem (vendar nekako odmaknjenem) stiku s člani svoje primarne družine. Ves čas morajo biti skupaj, pa vendar ne vedo veliko drug o drugem. To je zelo značilno. Glede na to, da je celo spal skupaj v zakonski postelji s staro mamo, je bil po vsej verjetnosti z njo v čustvenem incestu, kar pomeni, da je bil čustveno njen partner. To je velikanska zloraba, težja kot spolna zloraba (ker se je niti zlorabljeni ne zaveda).

Vse to pomeni, da je silno obremenjen in da ne more delovati kot samostojna odrasla oseba. Težave v spolnosti in zakonu so logična posledica. Ne sme biti odrasel, ne sme zaživeti sam po svoje.
Če želi kaj spremeniti, po mojem mnenju nujno rabi pomoč terapevta, da sploh spozna, v kako težkem položaju je in da mu terapevt pomaga na poti ven. Čaka ga nekaj let trdega dela na sebi, predvsem pa se mora fizično odseliti od primarne družine.

Tudi žena je v neprijetni situaciji, ker mora prenašati moževo navezanost na primarno družino, je prikrajšana za polno partnersko ljubezen in zdrav odnos med zakoncema. Zakaj to tako potrpežljivo in vdano prenaša? Zakaj ne pove možu, kako ji je težko? Zakaj se ne odseli? Kajti tukaj normalnega življenja zanjo in za njeno mlado družino ne more biti.

Kmetija in delo na kmetiji je tukaj samo maska, izgovor za zelo sprevržene medsebojne odnose v primarni družini, v kateri so starši svojega sina vzgojili za svojega sužnja, da jim bo do konca življenja služil in skrbel za njihove potrebe. Grozljivo. In kako pogosto in tipično v naši ljubki deželici.

Jaz bi poiskala strokovno pomoč zase in za partnerja. Če bi jo partner odklonil, bi odšla.
Druge rešitve ni.
Sama pa tega ne bosta razrešila, ker tvoj mož še vedno ni odrasel moški, ampak mali fantek, podrejen svoji družini. V tej družini so odnosi tako nezdravi, da boš uničila še svojega otroka, če boš ostala.
Vsekakor pa bo potrebna selitev na svoje. Brez tega (fizične oddaljitve) problem ne bo NIKOLI rešen.

Licorice, odličen odgovor. Menim, da je to to. Žal.

New Report

Close