Obremenitveni testi
Hojla,
našemu 5-mesečniku so decembra na testiranju, na podlagi kožnih testov ugotovili alergijo na beljak, mleko, pšenica in piščanec so bili negativni, zato so mu vzeli še kri. Danes sem dobila rezultate krvih testov, ki so negativni, tako za jajca, kot tudi za mleko. Zdaj naj bi šla na obremenitvene teste za kravje mleko, pa me zanima, če ima kdo izkušnje s tem. Kako to izgleda?
Na provokacijo bi šla lahko že naslednji teden, vendar sem odpovedala, ker ne vem kako bo potem z dojenjem. Zaenkrat ga še polno dojim (sem že 2 meseca na dieti, kar mi ni tak problem), tam pa naj bi mu dajali Aptamil (rekli do do 4 polnih obrokov). Med. sestra je sicer rekla naj čimprej prideva, da se rešim diete, samo ne vem kako bo mali navdušen nad dojenjem, če mu bodo v bolnici mleko dajali po flaški.
Hvala za vaše izkušnje,
alenka
Z mojim malčkom sva šla pred 2 mesecema na obremenilno testiranje , pri njegovih 10 mesecih. Je bil še dojen 2 krat – zvečer in zjutraj, ter če je bila kdaj kriza ponoči. Bila je pa tudi ena mamica z 6 mesečnikom in je komaj začela uvajati hrano, tako, da je bil praktično samo dojen.
Tudi sama nisem bila preveč navdušena, po drugi strani sem pa komaj čakala, da bi se rešili vsaj mleka in tako oba začela uživati vsaj mlečne izdelke in sedaj ji. Mleka samega pa za enkrat še vedno ne.
Testiranje je pa izgledalo tako:
1 dan najprej 5ml mleka, čez pol ure 10ml in pše čez pol ure 15ml
2 dan 30 ml, 60ml, 90 ml
3 dan trije obroki (tisti ki so jedli že gosto hrano je dobil mleko v obliki mlečnega riža ali pire krompir, ostali pa po flaški )
Naš je ob tisti malenkosti spil in pojedel še cel kup hrane tako, da ni bilo problema. Mamica, ki pa je samo dojila je imela pa mal problema, da je imela preveč mleka in si ga je zadnji dan iztiskala. Ampak je tud šlo.
Me je pa skrbelo, kako bo pil mleko, ker do takrat Allernove ni maral in kar je popli mleka je bilo to moje. Ampak ko so mu dali aptamil ni bilo problema. Ena punčka se je pa zelo upirala in je bil cel kažin, da je popila določeno količino mleka, ker če je ne popije obremenilno testiranje ni veljavno.
Upam, da sem ti nekako razložila.
mislim da ne bodo dajali z stekleničko temveč z brizgalko, ker se daje vsakih 30min točno določena količina mleka. mi smo sicer bili na provokaciji kljub pozitivnim testo, bila je starejša in smo delali strogo po shemi.
na drugi provokaciji pa so delali nadzorovano z placebom. kar pomeni da je en dan dobila eno stekleničko, drugi dan pa drugo. ko je dobila reakcijo so preverjali v kuhinjo kjer so pripravili mleko oboje je bilo pobarvano z pesinim sokom, kaj je bilo v kateri. nihče na oddelku pa ni vedel kaj je v kateri, razen v kuhinji. v eni je bil Pregomin, v drugi pa KM (na to je tudi dobila reakcijo). traja pa ta provokacija tri dni. če ne bi bilo reakcije po nobeni steklenički, bi dobila potem mlečni zajterk.
meni je sestra ko je dobila reakcijo dala eno in drugo stekleničko, če bi probala, ker one (sestre iz radovednosti) so poskušali pa niso mogli ugotovit (se jim je zdelo vse isto), preden so seveda klicali v kuhinjo. morem rečt da pesin sok da res neprijeten okus kot ga ima pregomin, samo če mleka ne preneseš in če toliko let kuhaš in živiš od pregomina, kot smo mi (takrat je bila stara 5 let) takoj ugotoviš kaj je kaj.
Ja tista mamica še vedno doji in je normalno dojila na prej.
Kot ti je predhodnica povedala so prvi dan dajali z brizgo, drugi dan pa po steklenički, tretji dan pa gosta hrana.
No našemu, ker nismo imeli flaške saj se je dojil so tudi drugi dan najprej dajali po brizgi, potem sem dala pa flaško od soka. Ker pri nas je mleko pripravljala sestra na oddelku.
Pa se probaj zmenit da ji dajo skoz po brizgi oz sama daj flaško z malo luknico, da ne bo za otroka prevelik luksus in bo imel občutek da se je potreba pomatrat tako kot pri dojenju.