Najdi forum

Na http://www.24.com sem prebrala predlog, da si lahko za zaščito pred bakteriološkim orožjem preskrbimo zaščitne maske. Ali kdo ve, kje bi se jih dalo dobiti?

brez panike!!!!!!!!!!!!!!!11

Jozi, vredno si je zapomniti, da nobena bakterija in virus ni problem, problem je gostitelj…

Lp Mojca

Jozi, kaj bi se rada malo po Ljubljani z masko šetala, saj prave zaščite proti antraxu in ostalimi bakterijami ti tudi zaščitna maska ne bo nudila. Ko nas bodo hoteli uničiti nas pač bojo. Tako je to !!!!!

Draga Jozi,

Zdi se mi, da v Sloveniji zascitnih mask se ni mogoce kupiti v prosti prodaji, ampak da v zadnjem casu podjetje, ki se s tem ukvarja, razmislja da bi jih ponudilo tudi nam “navadnim ” drzavljanom. Model, ki zasiciti celotni obraz naj bi stal cca. 30.000, cenovno dostopnejsi pa naj bi bil model, ki ga civilisti uporabljao v Izraelu pa naj bi stal cca. 9000 SIT.
Dejstvo pa je, da ob resnicnem napadu z biološkim li kemičnim orožjem, maska ne pomaga, saj filtri, ki so nameščeni v maskah, zdržijo od 6 do 9 ur.
Poleg tega pa RKB napad ne pomeni izključno samo grožnjo za dihala, tako da ti sama maska niti ne pomaga, saj bi potrebovali celotni “skafander”.

Hvala, Jelena!
Veš mogoče, katero podjetje je to?

Joj, na zalost ne vem.
Vem da je bil clanek v Delu prejsnji teden, ampak sem te izvode ze stran vrgla, tako da ti ne morem pomagat.
Ce pa kaj zvem , sporocim!

New Report

Close