Najdi forum

SPOŠTOVANI!

Pišem vam zaradi mojih kolen. stara sem 70.let.Pri slikanju kolena je bila ugotovljena obraba kolen. In sicer levo koleno ima zoženo sklepno špranjo in me tudi močno boli, desno pa je na začetku obrabe.Levo koleno me je bolelo tudi ponoči, da sem se komaj obrnila. Dobila sem tablete proti bolečinam, ki pa niso pomagale. potem pa sem dobila blokado, ki pa je prijela po enem tednu.Zanima me zakaj blokada prime tako pozno in koliko časa drži? Ali bi lahko živela brez operacije, ker se jo zelo bojim in bi si lajšala bolečine samo z blokadami?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovana,

blokade so samo začasna rešitev. Običajno povzročijo olajšanje za približno en mesec. Zaradi mogočih stranskih učinkov (gre za hormonske preparate, ki delujejo na celo telo) se ne priporoča njihova uporaba pogosteje kot enkrat letno.

Če si želite zmanjšati težave brez operacija Vam priporočam:
1. izogibanje sunkovitim in večjim obremenitvam kolena (ne hoditi navzdol, zmanjšati telesno težo)
2. jemanje preparata, ki vsebuje 1500 mg glukozamin sulfata v dnevni dozi.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close