Oblliž Eura
Pozdravljeni!
Na vas se obračam z vprašanjem o obližu Eura. Danes mi ga je ginekologinja predpisala in moram reči, da sem prvič slišala zanj. Mi lahko poveste, kako dobra oblika kontr. je to v primerjavi s tabletkami, Mireno, Nuvaring?
Ko sem sedaj brskala po forumu, me je začudilo, da se o obližu zelo malo piše. Kako to?
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
Evra je kombinirana hormonska kontracepcija v obliki obliža. Hormoni v telo pridejo preko kože namesto, da bi jih pojedli v obliki tabletk ali preko sluznice v nožnici kot je to pri Nuvaringu.
Uporabnica Evre mora biti prav tako zdrava kot uporabnica tabletk, obliž pa je še posebej primeren za tiste, ki ne prenašajo laktoze ( ta je v tabletkah in lahko povzroča prebavne motnje) imajo kronična obolenja prebavil ali pa ne morejo iz drugih razlogov pravilno uporabljati tabletk( turnusno delo, stevardese). Za te primere je zavarovalnica dala obliž na pozitivno listo, prej je bil na negativni in se najbrž ženske niso odločale zanj iz finančnih razlogov tako množično. Sicer pa je to zanesljiva in udobna vrsta hormonske kontracepcije, ki jo boste gotovo enostavno uporabljala.