obliži evra
Z vidika splošnega zdravja bi bilo seveda najbolje, da ne bi kadila. Ker pa ste mlajša od 35 let, si zaenkrat to še lahko privoščite. Koliko in kdaj je vaša odločitev, vendar morate vedeti, da se po 35 letu zaradi kombinirane hormonske kontracepcije v kombinaciji s kajenjem močno poveča tveganje za srčno žilne zaplete. V straosti 35 let se bo treba odločiti med cigaretami in hormonsko kontracepcijo. Morda bo manj boleče, če to odločitev sprejmete že prej.
še nekaj me zanima obliž evra se mi je ob robovah odlepil,ali sem bila vseeno zaščitena al ne,namreč mucke od majčke so mi prišle ob robove in tam se je odlepil a drugače je zelo držal ker sem ga učiraj odstranila in še to prvega sem imela na desni zunanji strani nadlahti,drugega pa sem dala na levo stran nadlahti je uredu ali ne potem tretjega pa bi rada dala zopet na desno stran nadlahti,potem pa zopet na levo samo te dve strani bi rada uporabljala.
Evra se lepi na suho čisto kožo na trebuh, nadlaket stegno ali bok. Za vsako menjavo obliža izberite drug del kože ne pa mesta kjer je bil nalepljen prejšnji obliž. Vmes se lahko zgodi, da se na robovih nekoliko odlepi, zaščita ni motena. Je pa dobro, da pazite pri lepljenju in se spodnje lepljive strani obliža ne dotikate s prsti, da se obliž trdno prilepi. Potem se lahko normalno kopate in tuširate, le potem se na mestu kjer je obliž bolj narahlo obrišite, nikar ne drgnite z brisačo.
Pozdravljeni!
Sedaj ko pridejo topli, vroči dnevi in je čas za morje , me skrbi kako se mi bo obliž obnesel v slani vodi, ko se ponavadi skozi cel teden vsak dan namakam v morju. Namreč obliž si vedno lepim, enkrat na desni ritnici enkrat na levi, in tako venomer menjujem, namreč seveda tu se ne vidi in ga lahko skrijem. Zanima me pa, če lahko dobim na to odgovor ali se lahko obliž skozi celega tedenskega namakanja v slani vodi odlepi, ali popusti zaščita…ali ga naj mogoče pogosto menjam z novim skozi ta teden.
hvala za odgovor
Pravilno nalepljen obliž prenese kopanje in tuširanje. Po teh aktivnostih se narahlo obrišite, ne drgnite z brisačo mesta kjer je nalepljen. Seveda pa ga poleti nalepimo na dele telesa kjer se skrije pod kopalke ali poletno izrezana oblačila. Menjavanje obliža ne bo potrebno pogosteje kot je to običajno torej na 1 teden.
Zaradi samih hormonov ni treba čakati, priporočljivo je le, da si pred nosečnostjo napolnite zaloge folne kisline v telesu in to že 3 mesece pred zanositvijo. z uporabo folne kisline začnite takoj, lahko še v času ko uporabljate Evro, in nadaljujte vse dokler ne zanosite in do konca nosečnosti.
Zdravo!
Že 4 mesece uporabljam obliž evra, zdaj pa se mi je dan pred dnevom menjave obliža odlepil…prilepila sem si nov obliž, a se mi zdi neumno, da bi ga že po enem dnevu spet dala dol. Rada bi tudi zamenjala dan menjave obliža na dan prej…se da kar to nastalo situacijo izkoristiti tako, da se mi pač zamenja dan menjave obliža, ter lahko obdržim tega, ki sem ga namestila, do dneva nove menjave obliža (dan prej kot do sedaj) ?
že vnaprej hvala za odgovor 🙂
Pozdravljeni!
Že dva meseca uporabljam obliž Evra. Vsak obliž se mi je do sedaj ob robovih odlepil, saj so se nanj nalepile mucke od oblek. Vendar pa je bil še vedno trdo prilepljen. Sedaj se si ga prvič nalepila na mesto med stegnjem in zadnjico, tako da ga spodnje perilo še pokrije. Vendar pa se je že prvi dan obliž “zmečkal”. Obliž se na gubi, ponavadi ko vstanem oziroma ko hodim, po mojem mnenju se takrat ko sedim od gubi. Nevem po mojem mnenju ni problema, vendar pa bi želela vseeno vedeti, da sem še vedno zaščitena. Obliž je kljub “gubam” še vedno trdno prilepljen.
Najlepša hvala za odgovor!
lep pozdrav,
t@ssy
Pozdravljeni!
Torej očitno ni bil tako trdno prilepljen, saj se mi je danes med kopanjem sam od sebe odlepil. Ker je zadnji obliž v ciklusu in bi ga bilo potrebno odstraniti v nedeljo, sem se odločila da si ne bom prilepila novega in da bom začela tisti teden brez obliža. Bo to v redu? Mislim glede zaščite. In zaniima če se slučajno ve kaj lahko naredim, da se na robovih obliža ne bodo več nabirale mucke in s tem odlepile robov od kože?
Najlepša hvala za ponovni odgovor,
Lep pozdrav
T@ssy