Spoštovani, pišem vam, ker me skrbi oblika obraza ob nošenju ort aparata…stara sem 34, že dve leti nosim aparat znamke Damon…pred tem sem si “morala” dati izdreti zgornje štirke…zdaj se mi zdi, da imam spodnji del obraza nekako ožji kot prej, kar se vidi tudi na fotografijah…ali je možno, da so štirke (ki so bile pri meni zdrave in močne) na nek način nosilci oblike obraza in zdaj, ko jih več ni in ko bo zobni lok ožji, je tudi oblika obraza drugačna? To me zelo jezi, saj sem si dala zobe uredit prav zato, da bom že končno enkrat zadovoljna s svojimi zobmi, sedaj pa se mi zdi, da je spodnji del obraza nekako upadel. In ni mi jasno, ali se pri ortodontskem zdravljenju spreminja tudi oblika dlesni ali samo zob…
Hvaležna vam bom za odgovor.
Pozdravljeni,
Seveda lahko zobje, še posebej če nekoliko izstopajo in “dodajo voumen” vplivajo na obliko obraza. Seveda gre za malenkosti ampak očitno ste jih opazili. Po drugi strani se z leti spreminja količina maščevja in drugih tkiv v obrazu, kar je tudi lahko vzrok za spremembo videza.
Hvala za odgovor, pravite, da so spremembe obraze sčasoma tudi normalne itd…ampak
ravno zobni lok in zobje so tisti, ki lahko prispevajo, da ostane koža čim dlje časa napeta.
Ker sem med suhimi in bo z leti maščevja na obrazu, predvidevam, še manj, ali bi mi svetovali kakšen poseg, s katerim bi “napolnila” spodnji del obraza? Sedaj mi je žal, da sem si dala odstranit štirke,
če bi to vedela, tega ne bi nikoli naredila, zdravnica mi pa tudi ni povedala.
Hvala