Najdi forum

obisk pri psihiatru

Spoštovani

Imam starejšo poročeno sestro, ki je zelo nesrečna. Od kar pomnim je hipohondrična in za vse te njene probleme je jemala razne tablete ki jih je možno dobiti brez recepta. Ko je zanosila se je malo popravila po porodu pa se je zredila za dvajset kil in zopet je postala malo čudna. Najprej sem mislila da jo daje poporodna depresija vendar je zdaj njen otrok že star tri leta in ko sem se pogovarjala z njo o njenih problemih mi je priznala da rabi pomoč in da si zopet domišlja da je bolana, zdaj je namreč prepričana da ji razpadajo jetra. Nažalost je zelo nesamostojna in čeprav ve da bi bilo bolje, da bi s kom pogovorila o njenih težavah in depresijah jo je sram reči svojemu zdravniku za napotnico. Ker nima ravno velikih prihodkov, njen mož pa noče razumeti njenih problemov ne more iti v samoplačniško ambulanto. Zanima me če nujno rabi naptnico za obisk pri psihiatru in če ne gre drugače kje v Ljublajni je samoplačniška ambulanta in koliko približno stane en obisk.

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem
Maša

Spoštovana Maša, za prvi obisk pri psihiatru ki posluje s koncesijo torej potrebujete le urejeno zavarovanje , napotnica ni potrebna, za nadljevanje zdravljenja pa je.Smiselno je torej, da sestra obišče psihiatra,nadaljnjo terapijo, pa ji bo po navodilih iz psihiatrivega dopisa lahko kasneje predpisioval njen izbrani splošni zdravnik.Cene samoplačniških storitev so različne, gibljejo se med 5 in 12 tisočaki.

New Report

Close