Najdi forum

Mene pa zanima kako drugi odreagirate na različne tipe ljudi. Na kakšen način reagirate če se kdo o vas nekaj zlaže – saj vem da je otročje, pa vseeno. Živimo v malem kraju in kar naprej je nekaj narobe. Ona je rekla to, drugi to…v nedogled. Mož pravi, , da je to tako ali tako vedno prisotno, jaz pa se ne morem navaditi, da o meni sploh lahko kdo misli kaj slabega.

Pozdravljeni!

Najverjetneje zelo boli, če nekdo laže o vas in govori stvari, ki niso resnične. Tudi krivica in bolečina se prebujata ob tem. To veliko pove o čustvenem svetu tistega, ki vas je očrnil, nekaj pa pove tudi o vas. Zakaj se to dogaja ravno vam in katera čutenja se vam ob tem prebujajo?
Težko je napisati konkreten odgovor, ker ste tudi vi napisali zelo malo o problemu. Začutiti pa je, da vas mož v tej stiski ne začuti. Da ostajate sami in premlevate stvari, ki se vam dogajajo in so do vas krivične.

Res je težko razumeti, kako lahko ljudje mislijo kaj slabega o nas, ko pa smo vendar v sebi iskreni in ne želimo ničesar hudega in žalega nikomur. Težko je živeti odnose, kjer se prebujajo čutenja, pa ne veš, kaj bi z njimi, ob tebi pa ni nikogar, ki bi razumel stisko. Ljudje živimo večina v svojem svetu, osamljeni, žalostni in v večnem upanju, da bo morda nekoč nekdo razumel in objel tistega otroka v nas, ki je razbolel in sam. Potem pa se dogaja, da vso to svojo stisko prenašamo na druge z lažmi, manipulacijami, krivicami…

Hja gospa, vse to je del življenja, vprašanje pa je, kako ste vi opremljeni in se soočate s tem, koliko to vas bremeni in se vas dotakne, koliko vi ostajate sami s tem vprašanjem?

Vse dobro vam želim v prihodnje in srečno.
Sabina Stanovnik, zakonska in družinska terapevtka
041/867-856
[email protected]

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

“…jaz pa se ne morem navaditi, da o meni sploh lahko kdo misli kaj slabega.”

To samo kaže na tvojo nizko samopodobo. Ne ukvarjaj se s temi mislimi, raje živi zase ter svoje bližnje.

New Report

Close