občutki
Sem ja – morala bi dobiti menstruacijo tri dni kasneje (v sredo) – toda že v soboto in nedeljo sem imela občutek, da se nekako čusno počutim – pa ni bil čist0 klasični PMS. Prsi so me bolele, predvsem pa sem bila hudo žejna in malo čudno me je peklo v želodcu (kot po prekrokani noči). No tist pekoč občutek se je kmalu (po prvem tednu) sprevrgel v bruhuhu, a mi ni bilo mar. Po letu in dveh mesecih truda sem bil noseča!!!!!
T
Tud meni so moje prsi javljale, da se nekaj dogaja, jih je hotlo kar raznest. Sem možu povedala, da se mi zdi, da je to to, pa me je miril, naj počakam do menstruacije…sem cepetala še tistih nekaj dni vsa nestrpna, ampak sem ga ubogala, ker sva se ravno en mesec prej uštela pa zastonj čakala drugo modro črtico (kljub zamujeni menstruaciji)…
Ampak, juhuhuuuu…občutek je bil tokrat pravi…
A.
Vedela sem nekaj dni pred menstruacijo. Imela sem občutek, ki ga težko opišem. Kupila sem Clear blue, počakala na dan, ko naj bi dobila menstruacijo in dobila potrdilo. Oba testerja imam še vedno za spomin.
Občutki so bili nenavadni imela sem občutek, kot da sem v svojem svetu, poleg tega pa napeta prsa in kmalu tudi pogostejše obiske školjke.
Pa se ti še kej vidi na testerjih??? Tud jaz sem ga namreč prav sentimentalno čuvala (že tistega prvega, ko smo se potem morali posloviti od misli na starševstvo), pa tudi druga, srečno zaključena druga modra črtica je na žalost s časom izginila, tako da sem se nazadnje odločila in se (pa čeprav s težkim srcem) poslovila od prvega pravega znaka, da res čakamo novega člana družine.
A.
Tudi jaz sem pri Zali in Aljažu vedela že nekaj dni pred pričakovano menstruacijo: prsi za raznesti, občutek napetosti v trebuhu in zaspaaaaanost, pa še nekaj, kar je težko opisati.
Pri Mariši pa sem šele po treh in pol mesecih nosečnosti ugotovila, da sem noseča (slabo za umret, siljenje na bruhanje, bolečine v predelu želodca in pod desnim rebrnim lokom). Postavila sem si fatalno diagnozo: karcinom želodca, (če pa že ne karcinom, pa vsaj žolčni kamni). No ja, pa me je moja tašča, ki je sicer upokojena vodja centralnega ginekološkega dispanzerja, vprašala, če si ne bi za začetek raje kupila Clear-blue? Na nosečnost nisem niti pomislila, saj je bila Zala stara 8,5 mesecev, menstruacije pa seveda ni bilo!?
Nina
Mene so najprej dale alarm upanja prsi. Ker sem imela že od 16.leta neredno menstruacijo, clearblue sploh nisem kupila po 14 dneh izostanka od menstruacije, ker se je prejšnje mesece zgodilo, da sem kupovala clearblue in …se je prikazala samo ena modra črtica.
Prsi so me bolele bolj kot pred menstruacijo. Ko pa sem postala raztresena, npr.
cel lonček medu mi je padel iz rok (pa sem gledala, da sem ga položila na mizo, ampak je končal na tleh ob mizi), nevem koliko kozarcev in krožnikov mi je zletelo iz rok, pa še najhuje je to, da sem pri drugi nosečnosti (pri obeh sem bila bolj čudna kot ne-ta drugič sem že vedela, da je to, to!!) zaradi nepazljivosti pri vožnji zletela iz ceste. Hvala bogu ni bilo nič narobe. Sedaj imam dva viteza in zakaj pišem o občutkih. KER IMAM RAVNO TAKE OBČUTKE KAKOR 2-KRAT DO SEDAJ. Čeprav moram priznati, da sva se z možem že pogovarjala o še eni štručki, samo sedaj se mi zdi še prezgodaj: 4 leta je star starejši, 2 leti in pol pa mlajši. Samo prsa mi rasejo in bolijo, raztresena sem pa…..UUUUUUFFFFFF nič koliko!
lep dan
Sanda
Jaz se prvič sploh nisem nič spraševala in analizirala, ker je bila v bistvo nenačrtovana nosečnost. Izostanek menstruacije sem pipisovala stresu pred zagovorom diplome.Pa je bil pred prvomajskimi prazniki zagovor mimo in po kakšnem tednu mi pa le kolegica pravi, kaj ko bi naredila test (simptomi so bili takšni kot pred menstruacijo) in 6.5.96 naredim test in skoraj dol padem – dve modri črtici. Čez dva dni sem ze bila več na WC kot v sobi.Kaj bom pa zdaj, pripravniška čaka, kdaj naj povem.. Pa vse te slabosti.No vse se je lepo izteklo, glede službe, glede počutja in višek je bil naš zlati Andraž. V drugo je bila druga pesem, ker smo malo “načrtovali”.Pa nam ni ratalo kar takoj.Po pol leta pa so se le pokazali dve črtici. S tem, da prej nisem nikoli šla delat testa, če mi je m. zaostajala za kakšen dan in junija sem nekako “vedela”, da to mora bit to in je res bilo.Veselje je bilo nepopisno in vsi so takoj izvedeli, da bomo dobili naraščaj.
Veš, tudi jaz sem v dilemi, da bi se odločila še za enega.Nekako “zavestno” se ne moreva odločiti.Če bi pa nam “ratalo” kar tako bi menda kar skakala od veselja. Mož je skoz govoril o treh, jaz pa nisem bila najbolj navdušena.Ko pa zdaj gledam moja dva miškolina (5 let in skoraj 2 leti), ko se objemata in igrata, bi še kar imela.Takrat, ko imamo doma indijanski tabor, pa krike svobode, pa pretepanje, takrat pa si mislim:je treba še enega?
Jaz sem tudi imela 2 modri črtici in to le teden dni nazaj, edini tak znak pa se mi zdijo prsi. Prve dni se jih sploh nisem mogla dotakniti, tako me je vse bolelo. Sedaj pa je cisto normalno, le sladkarije so se mi uprle, se pred enim mesecem bi vse dala za kos torte, sedaj pa jih sploh vohati ne morem.
Clearblue je pa ze zbledel. Je pa res, da so bili testerji prej malo drugacni, ker jih je bilo potrebno pomociti v prvi jutranji urin, sedaj pa v katerikoli. Mogoce je to razlika? No, jaz ga bom shranila ne glede na to, da ena crtica ni vec vidna…
lp
meta
Moj mož tudi želi imeti najmanj tri:če pri igri enega lulat, še vedno ostaneta dva, da se igrata! Jaz osebno bi imela tri cmakavčke, samo ne vem, če sem pripravljena še za enega. Moja dva štoflčka imam zelo rada in zelo si želim še enega, samo…ne še sedaj kaki 2 leti kasneje. No, če (danes grem kupit clearblue) bi se zgodilo sedaj, moram priznati, da so trenutno občutki zelo zelo mešani.
Vsako uro, ko me majčkeno poščipa v spodnjem delu trebuha, letim na stranišče, če je kej. Kar malo me je strah. A ni to čudno, rada bi imela še eno štručko, obenem me je pa strah.
VVeseli pa me, da se vse več družin odloča za tretjega otročka. Na morju sem lani srečala toliko mladih družin s tremi otroki. Tako lepo jih je bilo videti.
lep pozdrav
Vau, kar kurja polt me je spreletela, brž po tester. Verjetno bi tudi jaz imela nekaksne mesane občutke, tudi jaz bi čez kakšni dve leti ali pa naju bo do takrat že minilo, ko bo tamala stara že 4 leta in že prava gospodična.Kaj pa vem, pustimo se preseneti. Spomnim pa se svojih obcutkov, ko smo imeli še samo Andraža:zamujala mi je menstuacija in sem mislila da sem noseča.Nekako nisem še bila pripravljena na drugo nosečnost, potem sem bila pa tako razočarana, ko sem jo čez dan ali dva dobila.Ženske smo res čudne, a ne?
Pri meni so bile napete in boleče prsi in trd trebuh. Prijateljica mi je rekla, da je najprej opazila trd trebuh, ko je zanosila, tako da sem kar naprej tipala, ali je trebuh že trd. Pa temperaturo sem si merila in sem vedela, pri čem sem. Naš sonček je star dobri dve leti in upam, da bo kmalu na obzorju še kakšen.