Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Občutek žuljenja v nožnici

Občutek žuljenja v nožnici

Pozdravljeni.

Trenutno sem noseča 14t 4dni in imam že dlje časa občutek žuljenja v nožnici. Še najbolje opišem, če povem, da je to občutek kot da imam grobe stene nožnice, ki se mi ob stisku mišic ali hoji drgnejo med sabo. Ta občutek se mi je začel pred pol leta, ko sem imela izbruh genitalnega herpesa v nožnici (po notranjih stenah nožnice, ne po zunanjem delu spolovila) in hkrati virusnih bradavic. To sva z ginekologinjo pozdravili. Od takrat nisem imela novih izbruhov (niti ni bil to prvi izbruh herpesa). Po tem se mi je to žuljenje pojavljalo enkrat na mesec, ponavadi pred menstruacijo. Zdaj, v nosečnosti, pa že skoro vsak dan. Ni boleče, nič me ne srbi ali peče. Ginekologinja mi je že več krat vzela bris, vendar je vedno vse ok. Prav tako pravi, da v nožnici ni videti ničesar, da bi povzročalo to žuljenje, ki je postalo že res nadležno. Vedno mi predpiše samo Vagisan, ki ga moram dajati 2x na teden za vzdrževanje dobrega okolja nožnice.

Ker se ta občutek kar ne neha, me zanima, če je možno kakšno drugo vnetje ali vzrok, zakaj imam tak občutek. Bojim se, da bo vplivalo na razvoj dojenčka oziroma mi sprožilo prezgodnji porod.

Hvala za odgovor.

Spoštovani,

na razvoj ploda vaši občutki nimajo vpliva. Glede na to, da za omenjene občutke ginekologinja ne najde oprijemljivih sprememb, mislim, da gre predvsem za psihičen problem. V vas se je naselil nek strah pred neznanim oziroma SPB in to somatizirate z omenjenimi občutki. Ko se boste pomirili, da je vse v redu, bodo tudi omenjeni občutki minili.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close