Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Občutek zamašenih ušes in pokanje v ušesih

Občutek zamašenih ušes in pokanje v ušesih

Pozdravljeni,

pred kakšnim tednom se mi je najprej v desnem ušesu pojavilo pokanje ob zehanju in požiranju, občutek sem imel tudi, kot da imam uho zamašeno in v njemu čutim pritisk. Po enem tednu občutek še ni izginil, zdaj se mi občasno pojavi še v levem ušesu. Pred cca. mesecem dni sem imel vneto grlo, nisem jemal nobenih antibiotikov, ker se je zadeva po enem tednu sama umirila. Imel sem tudi zamašen nos. Včeraj sem zaključil z izpiti, tako da možno da je tudi stres pripomogel k temu. Modrostne zobe imam še vse 4 in z njimi nisem nikoli imel problemov.

Pihanje v zamašen nos ne pomaga, oz. zgolj momentalno, pritiska ne morem izenačiti. Ušesa si zadnje dni čistim z Audisprayem in ne več z bombažnimi palčkami, a tudi to ne pomaga za dolgo. Sicer me ušesa ne bolijo, ni niti kakšnega izcedka.

Zanima me, ali je to potrebno kako zdraviti ali naj bi se stanje samo uredilo? Pa še to, precej kolesarim, delam tudi daljše ture in dosegam visoke hitrosti (do 70 km/h), tako da me na kolesu precej prepiha, ali je bolje, da zdaj, ko imam te probleme, raje počivam, ali to nima veze? In še, čez 10 dni nameravam na morje, pa me zanima še, ali bi znalo kopanje biti problematično?

Najlepša hvala za odgovore.

Spoštovani,

zamašenost čutite zaradi neprehodnih evstahijevih tub. Kupite dekongestivne kapljice za nos (v lekarni brez recepta), uporabljajte jih do 7 dni 3×2 v vsako nosnico. Ob tem izenačujte pritisk.

Krivec ni veter in tudi ne voda, pač pa prehlad z oteklino sluznice nosu, žrela, Evstahijevih tub.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close