Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija občutek tujka v grlu, bulimija

občutek tujka v grlu, bulimija

Živijo!

Sem punca v zgodnjih 20tih letih in imam nekaj vprašanj glede zdravja. Zaskrbljena sem predvsem, ker sem prebolela bulimijo po 5-tih letih te bolezni. Zdaj sem v redu že več kot pol leta. Prav tako sem imela veliko težav s tesnobo in paniko. Trenutno sem ves čas pod pritiskom zaradi možnih posledic bolezni. Skrbi me ogromno stvari, pri katerih ne vem, če so le prehodne zaradi prenehanja bruhanja. Mislim, če se telo navaja nazaj na redno prehranjevanje? V tem času sem se zredila za 10 kg.
V levi strani grla imam občutek tujka, kar traja že nekaj časa. Lani sem bila na brisu grla, pa ni bilo nič posebnega. Ne vem točno opisat občutka, saj imam na trenutke občutek suhega grla, nato čutim bolečino (kratkotrajno), ob tem pa občutek tujka globlje v grlu na levi strani. Ni vidne rdečice ali vnetja v žrelu. Levi mandelj je povečan (že odkar pomnim). Včasih me zaboli tudi levo uho. Ali je to od kisline? Ali je kaj hujšega? /Zaradi bulice na trdem nebu sem bila tudi na CT-ju, ki ni pokazal nič posebnega (ampak ta CT ne pokaže bolezni grla, kajne?)./
Prav tako imam včasih bolečine na levi strani prsnega koša. Bolečina je taka zbadajoča (se širi proti hrbtu) in ne traja ves čas. Le včasih. Prav tako imam večkrat občutek napihnjenosti. Včasih mi tudi srce čudno poskoči (zdravnik mi je rekel, da gre najbrž za prezgodnje utripe). Ker sem prebrala že veliko literature na to temo, sem pomislila že na rak grla, kislino, rak trebušne slinavke, bolezni srca,…. V glavnem, mislim da postajam hipohonder.
Se pa ukvarjam s športom, med katerih nimam omenjenih težav. Trenutno me najbolj skrbi grlo, saj težav ne morem odmisliti.

LP

New Report

Close