Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Občutek rane v grlu

Občutek rane v grlu

Pozdravljeni,

že dalj časa imam težave v predelu grla in žrela(kronično vnetje), vzrok za težave pa naj bi bil GERB. Poleg tega imam že več kot eno leto povečane bezgavke na vratu (punkcija ene bezgavke-reaktivna bezgavka), v pazduhah in v dimljah na eni strani (UZ bp). Ob jemanju Nolpaze (in podobnih ZPČ) se mi je situacija najprej izboljšala, nato pa zelo poslabšala. Zadnjih nekaj mesecev jemljem dodatek HCl in pepsina, situacija z želodcem je veliko boljša.

Kljub temu zelo pogosto občutim v grlu (ne v žrelu) na levi strani približno na sredini vratu, kot bi imela rano v grlu. Pri požiranju me malo zaskeli, včasih zaboli proti ušesu. Ta občutek traja par dni, nato izgine in se ponovno pojavi. Ob tem sem tudi hripava in ob daljšem pogovarjanju (npr. 1 uro) me začne močno boleti zadnji del grla. Pred tremi meseci sem bila zadnjič na ORL pregledu, kjer so mi s “kamero” pregledali tudi žrelo, vendar niso opazili ničesar (na dan pregleda te bolečine nisem čutila).

Zanima me, koliko časa se razvija rak v grlu oziroma v žrelu in na kaj moram biti pozorna oziroma na koliko časa je smotrno opraviti kontrolni ORL pregled. Ta vprašanja se mi porajajo zato, ker se simptomi neprestano spreminjajo in ravno “se navadiš” na eno bolečino, ko jo zamenja drugačna, diagnoze oziroma česarkoli s čimer bi lahko olajšala simptome pa ne dobim.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

New Report

Close