Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija občasna driska

občasna driska

Pozdravljeni!

2-letnemu sinu se zadnje tri tedne nekje na 4-5 dni pojavi driska. Fant je drugače normalno razpoložen, brez povišane temperature, ima apetit, normalno spi.
Naj povem, da ima že običajno blato zelo mehko.
Zanima me ali je možno, da se v taki starosti pojavi alergija na KM, zadnje čase namreč spije kakšno skodelico kakava, drugače mleka kot takega spije zelo malo, mlečne izdelke pa normalno uživa? Kaj pa pomaranče in mandarine, ki se ponovno pojavljajo na jedilniku?
Če bi bil za drisko kriv kak infekt, bi bila verjetno pogostejša ali je lahko vseeno tako, na par dni?
Hvala za vaš odgovor, lp

Alergija na KML je malo verjetna, glede na to, da brez težav uživa mlečne izdelke (ki enako vsebujejo beljakovine KML kot samo KML). Morda je težava laktoza, torej mlečni sladkor, ki pa je v izdelkih fermentirana in ne povzroča težav oz. le manjše, če ni fermantacija popolna.
Dobro bi bilo orpedeliti vzrok. Za laktozo naredimo domač preizkus, za 2-3 tedne ukinemo navadno mleko in uvedemo mleko brez laktoze. Če je otrok v redu, lahko ponovno uvedemo navadno mleko in vidimo, če se težave ponovijo. Sicer se posvetujte s pediatrom, tudi zaradi ev.potrdila za prehrano v vrtcu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Zdravo. Moj sin ima enake tezave, pogoste driske in bruhanje in potem pavza in nato spet. Ali ste ugotovili vzrok?

New Report

Close