Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija obarvanost zob

obarvanost zob

Spoštovani!

Zanima me, kako škodljiva je obarvanost zob? Zobe imam sicer precej bele (naravno), se pa mi pojavljajo na notranji strani črne pike in lise. Tik ob dlesni sem imela vse črno, kot sklenjena črta narisana s flumastrom. Mesec dni nazaj sem opravila peskanje zob, sedaj pa so črne pike in črte počasi že nazaj. Ta obarvanost je tik ob dlesni ali lahko to vodi v paradontozo? Zobnega kamna nimam.
Se da to kako nadzorovati oz preprečevati nastajanje te obarvanosti?

Tega problema nisem imela nikoli, težave opažam v zadnjem letu. Prehrane nisem spreminjala.
Ne kadim, občasno spijem kozarec vina ali kakšno kavo.

Pozdravljeni,

o tem sem že dostikrat pisala na tem forumu. Gre za zabarvanost, ki ga povzročajo bakterije v vaši slini, ki so sicer neškodljive, izločajo pa pigmente, ki vam pustijo takšne obloge. Te bakterije so se pojavile in bodo izginile, ko se bo ustna flora spremenila. Točni dejavniki, ki vplivajo na pojav in izginotje teh bakterij niso znani. Obloge odstranjujemo s peskanjem, vendar ga priporočam le enkrat letno.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close