Obarvan urin pri 6 mesecnemu otroku
Pozdravljeni 😀
Moj sin je strar 6 mesecev. Meseca februarja sem prvic na plenicki videla roza flekec tam kjer je bila plenicka polulana. Takoj smo ga odpeljali na pediatrijo. Pregledali so mu urin in kri. Vse ne bilo vredu. Receno nama je bilo, da ni to nic nenavdanega. Da v primeru ce se ponovi. Naj ga odpeljeva da mu bodo se odvzeli urin. Po enem mesecu in pol se mu je ponovilo. Sem ga odpeljala na odvzem urina in spet urin ok. Pediater mi je rekel da ni kri in da je verjetno zaradi hrane ki sem jo jaz zauzila sva se pa se samo dojila takrat. Danes se mu je spet ponovilo in vceraj sem res jedla jagode. Plenicko sem pokazala ze 2 zdravnikoma in oba sta rekla da ni kri da ni nic taksnega.
Se pa lepo razvija. Priden, redko nejevoljen. Po pravici-nevem kaj naj. Al pustim in te plenicke spregledam. Ali naj zahtevam kaksne preizkave. Torej v 6 mesecih je imel vse skupaj okoli 7krat flekec v predelu polulane plenicke.
Zato se vas prosim za mnenje.
Hvala 😀 Teja
Barvila iz hrane pogosto obarvajo urin. Zlasti po uživanju rdeče pese pogosto dobimo obiske in pregledujemo urin na možno krvavitev iz sečil.
Ko opazite rožnat urin, se najprej vprašajte, kaj rdečega ste jedli v zadnjih 2 dneh. Če niste ničesar, potem je pregled urina vedno potreben.