nuklearna medicina….
Spoštovani!
Sliši se res grozno in jaz se počutim prav tako.
V času novembra sem imela nekaj rendgenskih pregledov pljuč (2x), nato sem imela v novembru pregled na nuklearni medicini kjer so mi vbrizgali izotope in mi svetovali da ne smem vsaj 24 ur objemati svojih otrok, in sevedaso meprej še opozorili da nisem slučajno noseča, nato sem bila še na bronhoskopiji in še starejša hčera je imela 14 decembra norice jaz pa sem ugotovila da sem zanosila. Zadnjo menstruacijo sem imela 6. 12. 2004.
V bistvu pa me zanima, kaj lahko te izotopi pomenijo v času moje zanositve, kaj pomeni če je imela hčera norice jaz pa nisem zbolela ali je možno da je dobil bolezen samo plod, predvidevam, da sem zanosila nekje med 17 in 22 decembrom. Zanima me tudi ker je bil mož v enem letu vsaj 10x slikan rendgensko nazadnje v decembru, kako lahko obsevanja vplivajo na spermije in na zadnje na plod.
Sem v veliki zadregi to bi bil naš tretji otrok, ki pa ni bil načrtovan, vendar bi mi bilo hudo če bi se napačno odločila in bi otroku onemogočila normalnega življenja.
Hvala za vašo pomoč in lepo pozdravljeni.
Prosim vas, da mi poskusite najhitreje odgovoriti saj časa ni na pretek, in tudi moja duša je popolnoma že izčrpana.
Tonka
Spostovani,
Ker ste zaskrbljeni in izčrpani predlagam, da se čimprej naročite v genetski posvetovalnici. Prinesite s seboj natačne podatke o terapiji, ki ste jo dobili na nuklearni medicini. Veliko stvari se je dogodilo že pred zanositvijo, kar je spodbudno. Potrebno pa bo preučiti predvsem dogajanje od zanositve naprej. Potrebujete napotnico svojega ginekologa.
LP