Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Nujno – prosim za odgovor

Nujno – prosim za odgovor

Pozdravljeni, vceraj zvecer sem imela za vecerjo korenje v solati. Korenje je bilo narezano oziroma naribano na vecje kose. Normalno ssm grizla in pozirala, kakor vedno. Po vecerji pa sem dobila v zrelu obcutek zataknjene hrane, ko pozrem slino, me zareze v zrelu, pred vecerjo je bili vse ok, zdi se mi da se mi je zataknilo korenje v grlu in ne gre dol. Zaradi tega danes skorajda nisem zatisnila oci.
Bi se res lahko to zgodilo, ali bi ga kislina ze unicila? Po tem sem spila ogromno vode, ampak ostaja na mestu, kjer je bil. Se lahko zadusim?
Kaj lahko naredim, zaradi tega mi je smesno klicati zdravnika.

Lepo pozdravljeni.

Spoštovani,

korenje se ne more zatakniti v žrelu. Lahko so težave povezane z refluksom kisline (opeklino). V nekaj dneh se bodo prenehale. ne uživajte gaziranih pijač, začinjene in mastne hrane, sladkarij.

Vendar še šenkrat premislite, ali morda me jedjo niste pogoltnili česa zelo vročega ali ostrega ali tujka – npr. koščka stekla, piščančje kosti, ribje kosti, rožmarina itd. Pri sumu na tujek je potreben pregled pri zdravniku in po njegovi presoji pri ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close