Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija NUJNO PROSIM-JEZIK

NUJNO PROSIM-JEZIK

Spoštovani,

Mesec dni nazaj sem kar nekaj dni lizala C vitamine,ki so mi že ob lizanju dajali malo čuden občutek na jeziku. Ko so se topili,so bili precej dražeči-pač kisli zelo,neprijetno za jezik. Žal imam zadnje čase tudi navado ščetkanja jezika z pasto. Po nekaj dnevni kombinaciji tega dvojega me je začel zelo peči jezik. Postal je tudi zelo živo rdeč. Še posebej če sem jedla kako suho hrano me je zelo peklo. Najbolj mi je pasal sladoled. Ob desnem robu sem opazila dve izboklinici iste barve kot jezik. Nekaj dni sem splakovala usta z žajblom ter dva dni prenehala z umivanjem zob (saj me je kontakt s ščetko ali pasto samo zelo vzdražil in me je jezik še bolj pekel). Počutila sem se sicer odlično,vročine nobene,bezgavke v redu,grlo nič bolelo ,ipd. Pekla pa me je samo spodnja polovica jezika oz. prva polovica-ob vhodu v usta. Pripenjam spodaj tudi link kjer so slike jezika.

Sedaj je okoli en mesec,stanje je isto. Bila si pri oralnem kirurgu,ki je rekel da so to zbite in poškodovane brbončice. Naj spiram s slano vodo ter uporabim otroško zobno kremo. Vse to delam že 10 dni+žajbelj,pa me kvečjem bolj peče spet. Izboklini sta še vedno enaki. Jezik je prej bledo rdeč kot kaj drugega. Kaj storiti,kaj je narobe? Bi bil lahko kak rak???

Iskrena hvala!

LINK DO SLIK-ČE JIH POVEČATE,SE ZADEVA DOBRO VIDI. HVALA!

http://www.mojalbum.com/ninanana2012/zdravje

Če je vaš jezik videl zdravnik in ni rekel, da je to rak, potem raka zelo verjetno nimate. Cvitamin je kislina in tako kot tudi ščetkanje jezika (le zakaj to počnete?) poškoduje površino jezika. Ne počnite tega več.Tako kot težava ni nastala čez noč je tudi pozdraviti ni mogoče hitreje.
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close