nujno pomoč-preživnina!!!
Potrebujem zelo hitro informacijo, ker imam danes srečanje na socialni službi z bivšim možem, glede preživnine za otroke. Ker sem na tem področju čisto nepoučena, se bojim, da bom precej takratko potegnila. Namreč imava dva otroka, ki sta bila dodeljena meni. Mož pravi, da preživnine več kot 50.000 sit ne bo plačeval, sicer raje pusti službo in se zaposli na črno.
Zdaj pa mene zanima kakšne imam sploh možnosti, kakšne so moje pravice, kako visoka je preživnina za dva otroka, ali se upošteva tudi njegovo premoženje kot nepremičnine?
Za hitre odgovore bom zelo hvaležna!
Žal informacija ne bo dovolj hitra. Vaš sestanek je že bil in upam, da se je uspešno razpletlo.
Pod “preživnina-pomagajmo si” je bilo navedenih nekaj primerov, kakšne višine preživnin se izplačujejo.
V vašem primeru je to nekje povprečno. Ne visoko ne nizko, dovolj za kritje stroškov, v kolikor otroka nimata kakšnih posebnih potreb (dragi krožki, treniranje športa, zdravstvene težave, ki zahtevajo veliko prevozov…)
Pri določaju višine preživnine se upoštevajo potrebe otroka in standard, ki ga je navajen.
Višina dohodkov tistega, ki plačuje preživnino, bolj kot na to, vpliva na zgornji znesek, ki ga je še “zmožen” plačevati.
Morda vam kaj pride prav, sicer pa za druge, ki bodo brale za vami in imajo podobno vprašanje.