NUJNO POMOČ- nasveti
Pa je prišel grozni trenutek, da po 7 letih zakona in 14 let dolge zveze ne morem več živeti z alkoholikom.Imamva 2 otroka 5 in 7 let. danes JE VIDEL, DA GRE ZA RES IN SE JE STRINJAL, DA GREVA NARAZEN. Mene pa sedaj skrbi kaj se bo zgodilo z njim, ali bo ratu še večji pijanec, se bo spet zaletel z avtom, končal na cesti, kdo bo plačeval položnice. …… Prosim vas za nasvete, kako ste tiste, ki ste vse to že dale čez, KAKO STE SI POMAGALE. Jaz sem namreč čisto na dnu, kako ste povedale otrokom, pa nadaljni stiki otrok z očetom.
PROSIM VAS ZA POMOČ
Obupana
pozdravljena, ne cakaj niti sekunde ampak takoj poisci pomoc, priporocam ti stran http://www.al-anon.si/index.php.
poglej in se pozanimaj glede srecanj
pomagalo bo ce si to zelis
srecno
Ej, mlada mamica,
tudi jaz ti priporočam, da takoj pošiščeš pomoč zase, bodisi pri Al-Anonu ali pri kakšnem strokovnjaku. Jaz sem mojima povedala, da je ati bolan. To otroci ponavadi razumejo in so srečni, da niso oni nič naredili narobe, da oni niso krivi. Glede stikov se boš, če bo prišlo do ločitve, pogovarjala s socialno delavko. Priporočam CSD Ljubljana-Vič.
Če boš ti poiskala pomoč zase in postala vesela mamica in žena, je možnosti, da bo tudi tvoj mož želel biti trezen, mnogo več. Ti lahko prižgeš luč v vašem temnem domu. To si dolžna storiti že zaradi otrok. Kako ravnati? Drugače kot si doslej, saj tisto ni pomagalo, kajne?
Obiskovanje družinskih skupin Al-Anon zagotovo pomaga, tako kot je meni in še na stotine drugim pri nas in miljonom po svetu. Priporočila programa Al-Anon so za ljudi, ki so utrpeli posledice alkoholizma, enako pomembna kot prometni predpisi za vožnjo po cestah.
Tudi moj mož je meni obljubljal, da bo nehal, jaz pa njemu, da bom nekaj naredila. Pa nisem nič. Temu rečejo tudi ko-alkoholizem. Pogum, da spremenim, kar morem! Meni je s pomočjo skupin uspelo. Pa še to: meni so okrevani alkoholiki predlagali, naj ne govorim možu, da je alkoholik, naj se ne trudim preprečevati pitja – edino, kar je pomembno narediti, je, da mi svojci poiščemo pomoč zase. Pivci se pa potem odločijo, ali za življenje ali počasno smrt.